ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Απόβαση στην Νορμανδία κάνει το καστ αστέρων της ταινίας «Pressure»

Απόβαση στην Νορμανδία κάνει το καστ αστέρων της ταινίας «Pressure»
Η ηθοποιός Κέρι Κόντον Photo by Richard Shotwell/Invision/AP

Η βραβευμένη με BAFTA Κέρι Κόντον, θα πρωταγωνιστήσει πλάι στους Άντριου Σκοτ και Μπρένταν Φρέιζερ , στη δραματική ταινία των Working Title και Studiocanal για την απόβαση στην Νορμανδία.

Τα γυρίσματα της φιλόδοξης παραγωγής με τίτλο «Pressure» αναμένονται να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το υπόλοιπο κάστιγκ.

Η υποψήφια για Όσκαρ πρωταγωνίστρια θα υποδυθεί την Κέι Σάμερσμπι, την έμπιστη βοηθό του Ντουάιτ Ντ. Αϊζενχάουερ τον οποίο θα ζωντανέψει ο οσκαρικός Μπρένταν Φρέιζερ.

Ο Άντριου Σκοτ θα ενσαρκώσει τον επικεφαλής μετεωρολόγο Τζέιμς Σταγκ, του οποίου η δουλειά ήταν να ενημερώσει τον Αϊζενχάουερ για το αν οι καιρικές συνθήκες θα ευνοούσαν ή όχι την εισβολή.

Την σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Άντονι Μάρας σε σενάριο που έγραψε με τον βραβευμένο με Olivier, Ντέιβιντ Χέιγκ.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη «72 ώρες πριν την απόβαση στην Νορμανδία, όλα τα κομμάτια του παζλ είναι στη θέση τους εκτός από ένα βασικό στοιχείο, τον καιρό. Ο επικεφαλής αξιωματικός της Βρετανίας, Τζέιμς Σταγκ, καλείται να δώσει την πιο κρίσιμη πρόγνωση στην ιστορία, οδηγώντας τον σε μια τεταμένη αντιπαράθεση με ολόκληρη τη συμμαχική ηγεσία. Με μοναδικό συμπαραστάτη την έμπιστη βοηθό του, υποπλοίαρχο Κέι Σάμερσμπι, και βασανισμένος από μια αποτυχημένη πρόβα, η τελική απόφαση ανήκει στον Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή Ντουάιτ Ντ. Αϊζενχάουερ. Με λίγες μόνο ώρες να απομένουν, η μοίρα του πολέμου και η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων κρέμονται από μια κλωστή».

Σύμφωνα με το Deadline προς το παρόν παραμένει άγνωστη η ημερομηνία πρεμιέρας του «Pressure».