ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Ήταν σαν να φιλάς τον Χίτλερ» - 5 κινηματογραφικά φιλιά με… παρασκήνιο

Τόμπι Μαγκουάιρ και Κίρστεν Ντανστ στο «Spider-Man» (2002), Τόνι Κέρτις και Μέριλιν Μονρόε στο «Μερικοί το Προτιμούν Καυτό» (1959)

Sony Pictures / United Artists

Κάποιοι ηθοποιοί απολαμβάνουν τα ερωτικά φιλιά που ανταλλάσσουν στα γυρίσματα των ταινιών τους. Η Μάργκοτ Ρόμπι έδωσε ένα εκτός σεναρίου φιλί στον Μπραντ Πιτ σε μια σκηνή της ταινίας «Babylon», απλά και μόνο επειδή το ήθελε. «Σκέφτηκα, “πότε θα έχω ξανά την ευκαιρία να φιλήσω τον Μπραντ Πιτ; Απλά θα ορμήξω”», εξομολογήθηκε. Άλλες φορές, δεν τους αρέσει και τόσο πολύ. Η Έμιλι Μπλαντ αποκάλυψε ότι το να φιλήσει ορισμένους ηθοποιούς την έκανε να θέλει να ξεράσει.

Ο Independent επέλεξε μερικά χολιγουντιανά φιλιά με αρκετά ενδιαφέρον… παρασκήνιο. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Κίρστεν Ντανστ και Τόμπι Μαγκουάιρ, «Spider-Man»

Η Κίρστεν Ντανστ έχει μιλήσει στο παρελθόν για τη μίζερη, όπως τη χαρακτήρισε, εμπειρία του ανάποδου φιλιού στην ταινία «Spider-Man» (2002) του Σαμ Ράιμι.

Στη σκηνή, η οποία λαμβάνει χώρα σε ένα σοκάκι της Νέας Υόρκης, ο Spider-Man που υποδύεται ο Τόμπι Μαγκουάιρ κρέμεται ανάποδα από τον ιστό του, ενώ φιλιέται με τη Μέρι-Τζέιν Ουάτσον που υποδύεται η Ντανστ.

«Θυμάμαι ότι ο Σαμ Ράιμι μου έδωσε ένα βιβλίο με διάσημα φιλιά για να εμπνευστώ... Ήθελε πραγματικά να το κάνει ξεχωριστό, παρόλο που ήταν κάπως μίζερο στην πράξη», αποκάλυψε η Ντανστ στο The Jonathon Ross Show. «Έβρεχε καταρρακτωδώς, έκανε παγωνιά, ο Τόμπι δεν μπορούσε να αναπνεύσει, οπότε ήταν σχεδόν σαν να του έκανα τεχνητή αναπνοή».

Σε μια άλλη συνέντευξη, ο Μαγκουάιρ είχε πει ότι «κυριολεκτικά πνιγόταν» εκείνη τη στιγμή επειδή η βροχή έτρεχε μέσα στη μύτη του και έπρεπε να παίρνει γρήγορες, σύντομες αναπνοές από το πλάι του στόματός του. Περιέγραψε το γύρισμα της σκηνής ως «βασανιστήριο», προσθέτοντας: «Σε κάνει να συνειδητοποιείς πόσο σημαντικό είναι το οξυγόνο».

Μέριλιν Μονρόε και Τόνι Κέρτις, «Μερικοί το Προτιμούν Καυτό»

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της κλασικής ταινίας «Μερικοί το Προτιμούν Καυτό» (1959), ο Τόνι Κέρτις εκστόμισε την περιβόητη ατάκα ότι τα γυρίσματα μιας ερωτικής σκηνής με τη συμπρωταγωνίστρια Μέριλιν Μονρόε ήταν «σαν να φιλάς τον Χίτλερ».

Η ατάκα υπονοεί ότι οι δύο ηθοποιοί δεν μπορούσαν να αντέξουν ο ένας τον άλλον, αλλά στα απομνημονεύματά του το 2009, ο Κέρτις ισχυρίστηκε ότι ήταν στην πραγματικότητα εραστές εκείνη την εποχή και ότι η σχέση τους είχε ως αποτέλεσμα την εγκυμοσύνη της Μονρόε – η οποία απέβαλε αργότερα. Και οι δύο ήταν παντρεμένοι εκείνη την εποχή, εκείνος με την ηθοποιό Τζάνετ Λι και εκείνη με τον θεατρικό συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ.

Ο Κέρτις ισχυρίστηκε ότι ενώ εξομολογούνταν τη σχέση τους στον Μίλερ, η Μονρόε τους αιφνιδίασε και τους δύο με την είδηση ότι ήταν έγκυος. «Έμεινα άναυδος», έγραψε ο Κέρτις. «Το δωμάτιο ήταν τόσο σιωπηλό που άκουγα τα λάστιχα των αυτοκινήτων να στριγγλίζουν στη λεωφόρο Σάντα Μόνικα».

Αποδείχτηκε επίσης ότι το σχόλιο για το φιλί στον Χίτλερ έγινε γνωστό εκτός συμφραζομένων. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στον Guardian, ο Κέρτις εξήγησε: «Κάποιος μου είπε, “Ει, πώς είναι να φιλάς τη Μέριλιν;”. Και απάντησα: “Είναι σαν να φιλάς τον Χίτλερ. Γιατί μου κάνεις μια τόσο ηλίθια ερώτηση;”. Από εκεί προήλθε».

Κέιτ Μπέκινσεϊλ και Κόλιν Φάρελ, «Ολική Επαναφορά»

Στο ριμέικ ταινίας δράσης «Ολική Επαναφορά» (2012) , ο Kόλιν Φάρελ και η Κέιτ Μπέκινσεϊλ έπαιξαν πολύ… ξύλο, αλλά έπρεπε επίσης να φιληθούν. Το πρόβλημα για τον Κόλιν Φάρελ ήταν ότι η Μπέκινσεϊλ ήταν παντρεμένη με τον σκηνοθέτη της ταινίας, Λεν Γουάιζμαν.

Ο Κόλιν Φάρελ, η Κέιτ Μπέκινσεϊλ και ο σκηνοθέτης (και σύζυγος της Μπέκινσεϊλ) Λεν Γουάιζμαν στην πρεμιέρα της ταινίας «Ολική επαναφορά» στο Λος Άντζελες το 2012

John Shearer/Invision/AP

«Είναι η σύζυγος του σκηνοθέτη. Είναι παντρεμένη με τον σκηνοθέτη. Ήταν αρκετά άβολα. Ο σύζυγός της, δεν είχε την καλοσύνη να φύγει από το δωμάτιο», είχε πει στην εκπομπή του Κόναν Ο’ Μπράιεν.

Σε μια άλλη συνέντευξη το πήγε ακόμη παραπέρα, χαρακτηρίζοντάς το φιλί «ένα από τα πιο άβολα πράγματα που έχω βιώσει στα 15 χρόνια που γυρίζω ταινίες».

Ελίζαμπεθ Τέιλορ και Ρίτσαρντ Μπάρτον, «Κλεοπάτρα»

Όταν ο Ρίτσαρντ Μπάρτον και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ δούλευαν μαζί στα γυρίσματα της «Κλεοπάτρας» (1963), η Τέιλορ βρισκόταν στον τέταρτο γάμο της, με τον Έντι Φίσερ, και ο Μπάρτον ήταν παντρεμένος με τη σύζυγό του Σίμπιλ για 14 χρόνια.

Όπως αποκαλύπτεται στο βιβλίο των Σαμ Κάσνερ και Νάνσι Σένμπεργκερ «Furious Love», στα γυρίσματα των σκηνών φιλιού το ζευγάρι αγνοούσε τελείως τον σκηνοθέτη που φώναζε «cut!»: «Στο πρώτο τους βαθύ φιλί, στο μπουντουάρ της Κλεοπάτρας, ο Μπάρτον βρέθηκε αιχμαλωτισμένος, σχεδόν ναρκωμένος από την παρουσία της. Επανέλαβαν τη σκηνή αρκετές φορές, με το φιλί τους να διαρκεί περισσότερο σε κάθε λήψη. Ο σκηνοθέτης Τζόζεφ Μάνκιεβιτς φώναξε “cut!”, αλλά η σκηνή συνεχίστηκε. “Θα σας πείραζε εσάς τους δύο αν έλεγα cut;” ρώτησε ξανά. Και μετά: “Σας ενδιαφέρει που είναι ώρα για φαγητό;”».

Από εκεί και πέρα, οι δύο σταρ ξεκίνησαν μια σχέση που κατέστρεψε και τους δύο γάμους τους και θα γινόταν μια από τις πιο άγριες και ταραχώδεις στην ιστορία του Χόλιγουντ.

Ρις Γουίδερσπουν και Ρόμπερτ Πάτινσον, «Νερό για ελέφαντες»

Τίποτα δεν σκοτώνει την ερωτική χημεία όσο μια μύτη που τρέχει. Και στο ρομάντζο «Νερό για ελέφαντες» (2011), αυτό ακριβώς είχε να αντιμετωπίσει η Ρις Γουίδερσπουν.

Σε συνέντευξή της στο MTV News, παραδέχτηκε ότι πραγματικά έτρεμε να φιλήσει τον συμπρωταγωνιστή της Ρόμπερτ Πάτινσον, καθώς εκείνος υπέφερε από κρυολόγημα εκείνη την εποχή. «Είχε πολύ έντονη καταρροή από τη μύτη. Δεν ήταν ελκυστικό, δεν ήταν ευχάριστο», είπε.

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον και η Ρις Γουίδερσπουν στην αφίσα της ταινίας «Νερό για ελέφαντες»

20th Century Fox

Ο Πάτινσον συμφώνησε. «Η μύτη μου έτρεχε συνεχώς, σε μία σκηνή η Ρις φορούσε περούκα, κυριολεκτικά σκούπιζα τη μύτη μου στην περούκα της». Καθόλου σέξι…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης