ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Διαδηλώτρια της PETA διέκοψε την πρεμιέρα της ταινίας «Twisters» στο Λος Άντζελες

Διαδηλώτρια της PETA διέκοψε την πρεμιέρα της ταινίας «Twisters» στο Λος Άντζελες
ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαδηλώτρια της οργάνωσης PETA (Άνθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων) διέκοψε την πρεμιέρα της ταινίας «Twisters» στο Λος Άντζελες την Πέμπτη (11/7). Η διαδηλώτρια έτρεξε στον διάδρομο και όρμησε στη σκηνή, καθώς οι πρωταγωνιστές Ντέιζι Έντγκαρ - Τζόουνς και Γκλεν Πάουελ και ο σκηνοθέτης Λι Άιζακ Τσανγκ στέκονταν μπροστά στο πλήθος.

Το άτομο εθεάθη επίσης σε βίντεο που κοινοποιήθηκε στο X (πρώην Twitter) να φωνάζει: «Δεν υπάρχει δικαιολογία για την κακοποίηση ζώων».

Τα μέλη της ασφάλειας και διοργανωτές της εκδήλωσης φάνηκαν να την απομακρύνουν από τη σκηνή, καθώς συνέχισε να φωνάζει.

Δεκάδες διαδηλωτές εθεάθησαν επίσης έξω από την εκδήλωση, κρατώντας πανό που έγραφαν «Σταματήστε να ωραιοποιείτε τα ροντέο» και «Λάσο στους ανεμοστρόβιλους, όχι στα ζώα».

Οι διαδηλωτές της PETA διαμαρτύρονταν για τις σκηνές από ροντέο που συμπεριλαμβάνονται στην ταινία.

Η αμερικανική μη κερδοσκοπική οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων έγραψε σε ανάρτηση στο X: «Απαιτούμε προειδοποίηση. Ήρθε η ώρα για έλεγχο της πραγματικότητας. Η σκηνή ραντεβού σε ροντέο του @Twisters εξυμνεί το μαρτύριο, τη βία και τον θάνατο των ζώων».

«Ενώ οι κυνηγοί καταιγίδων θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους οικειοθελώς, τα τρομαγμένα ζώα που εκφοβίζονται ανελέητα στις αρένες του ροντέο και αναγκάζονται να αναδημιουργήσουν δυσάρεστα σενάρια για ταινίες δεν έχουν άλλη επιλογή» δήλωσε η ανώτερη αντιπρόεδρος της PETA, Λίζα Λανγκ. «Η PETA καλεί τη Universal Pictures να δώσει τουλάχιστον στους θεατές αυτής της απάνθρωπης ταινίας τα γεγονότα, τα οποία είναι ότι τα ζώα υπομένουν σοβαρούς τραυματισμούς και οδυνηρούς θανάτους μόνο και μόνο για να μπορούν οι άνθρωποι να υποδύονται το κάουμποι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ