ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Al Leong: O πιο διάσημος αναλώσιμος «κακός» του σινεμά

Al Leong: O πιο διάσημος αναλώσιμος «κακός» του σινεμά

O Al Leong στην ταινία  Bill & Ted's Excellent Adventure.

Orion Pictures

Ο «μπράβος μιας χρήσης» είναι μια από τις πιο άχαρες δουλειές σε όλο τον κινηματογράφο, με μια σειρά από κασκαντέρ που παρατάσσονται για να σκοτωθούν, να ανατιναχθούν, να αποδεκατιστούν και να εξαφανιστούν από προσώπου γης.

Κάθε ταινία δράσης τoυς χρειάζεται, αλλά ο Al Leong μπορεί να είναι ο μόνος που έχει ωθήσει το επάγγελμα στην κατάσταση του καλτ ήρωα.

Οι άνθρωποι που τείνουν να κάνουν πάταγο στην οθόνη είναι τα κινηματογραφικά αστέρια, είτε πρόκειται για τα μυώδη τέρατα της εποχής όπως ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ και ο Σιλβέστερ Σταλόνε, το επιδραστικό στυλ του Μπρους Λι και του Τζάκι Τσαν, είτε για τους πιο γενναίους ήρωες όπως τον Bruce Willis και Keanu Reeves.

Ο Leong έχει δουλέψει με πολλούς από αυτούς, αλλά έγινε μια θρυλική οντότητα σρο χώρο Με το χαρακτηριστικό μουστάκι του και τα μακριά μαλλιά του, εμφανίζεται σε μια συγκλονιστική σειρά από all-time classics σε διάφορες μορφές.

Ποιος αντλεί μεγάλη ευχαρίστηση βασανίζοντας τον Μάρτιν Ριγκς του Μελ Γκίμπσον στο διαχρονικό Lethal Weapon; Ποιος κλέβει μια σκηνή στο Die Hard χωρίς να πει λέξη στο Nakatomi Plaza; Ποιος δεν θυμάται τη σκηνή με το χωνάκι παγωτού στο Last Action Hero του Schwarzenegger;

Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω —και πολλά άλλα εκτός αυτού— είναι φυσικά ο Leong. Αγαπημένος του Τζον Κάρπεντερ, ο Λέονγκ κρατάει μαχαίρια στο Big Trouble in Little China πριν ξανασυναντηθεί με τον σκηνοθέτη στο They Live and Escape from LA. Έπαιξε τον Τζένγκις Χαν στο Bill & Ted's Excellent Adventure, έναν δολοφόνο στο Black Rain του Ridley Scott, και μάλιστα δολοφονήθηκε από τον Jack Bauer του Kiefer Sutherland στο 24.

Η λατρεία του Leong έγινε τόσο ισχυρή που οι σκηνές του κόπηκαν από το Lethal Weapon 4 βασισμένες εξ ολοκλήρου στο πόσο γνωστός θα γινόταν ως δευτερεύων ανταγωνιστής στο πρωτότυπο, επειδή δεν υπήρχε ακριβώς ένας τεράστιος αριθμός ερμηνευτών κασκαντέρ και παικτών στο παρασκήνιο. ο συνδυασμός μουστάκι και μπαρμπούνι που κατέληξαν να αποκτήσουν τη δική τους ζωή και να γίνουν ευρέως αγαπητοί παίκτες του κυκλώματος δράσης.

.«Νομίζω ότι με προσέλαβαν για να πεθαίνω, πραγματικά τους άρεσε ο τρόπος με τον οποίο το έκανα» είπε σε συνέτνευξη του ο Leong.

Από την άλλη πλευρά, πόσους απρόσωπους μπράβους ή κακούς μιας χρήσης μπορούν ακόμη και οι πιο ένθερμοι θιασώτες του κινηματογράφου δράσης να ονοματίσουν; Είναι μια απίστευτα μικρή λίστα, αν υπάρχει έστω και μια λίστα όπως αυτή, τότε δεν μπορεί να υπάρχουν πολλά περισσότερα ονόματα σε αυτήν από τον Leong.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ