ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πέθανε ο ηθοποιός Μάρτιν Μαλ - Γνωστός από τη «Σαμπρίνα η μικρή Μάγισσα» και τη «Ροζάν»

Πέθανε ο ηθοποιός Μάρτιν Μαλ - Γνωστός από τη «Σαμπρίνα η μικρή Μάγισσα» και τη «Ροζάν»

Ο Μάρτιν Μαλ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Photo by Willy Sanjuan/Invision/AP

Ο Αμερικανός ηθοποιός και κωμικός Μάρτιν Μαλ, γνωστός για τη δουλειά του στις τηλεοπτικές κωμικές σειρές Σαμπρίνα η μικρή Μάγισσα και Ροζάν, πέθανε σε ηλικία 80 ετών.

Ο Μαλ, ο οποίος πρωταγωνίστησε επίσης στην κωμική ταινία Clue του 1985, πέθανε την Πέμπτη (27/6) στο σπίτι του μετά από «γενναία μάχη ενάντια σε μια μακροχρόνια ασθένεια», ανέφερε η κόρη του, Μάγκι, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ένα αφιέρωμα στο Instagram, η Μαλ έγραψε ότι ο πατέρας της «ήταν γνωστός για την υπεροχή του σε κάθε δημιουργικό κλάδο που μπορεί να φανταστεί κανείς και για τις διαφημίσεις του Red Roof Inn».

Ο πρώτος αξιοσημείωτος ρόλος της Mull ήταν το 1976, υποδυόμενη τον Garth Gimble στην παρωδία σαπουνόπερας Mary Hartman, η οποία οδήγησε σε δύο επιπλέον spin-off ρόλους, μεταξύ άλλων στη σειρά Fernwood 2 Night.

Στη συνέχεια πήρε το ρόλο του αξιωματικού του στρατού Colonel Mustard στην ταινία μαύρης κωμωδίας Clue, εμπνευσμένη από το ομώνυμο επιτραπέζιο παιχνίδι.

Περίπου εκείνη την εποχή, άρχισε επίσης να δίνει φωνή στις διαφημίσεις του Red Roof Inn που ανέφερε η κόρη του στο αφιέρωμά της.

https://www.instagram.com/p/C8xtnPPyeAH/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οι λάτρεις της τηλεόρασης της δεκαετίας του 1990 θα αναγνωρίσουν τον Mull από τη δουλειά του στο Ροζάν, όπου υποδύθηκε το αφεντικό του ομώνυμου χαρακτήρα Λέον Καρπ, ή στο Σαμπρίνα η Μικρή Μάγισσα, όπου υποδύθηκε τον διευθυντή Γουίλαρντ Κραφτ.

Εμφανίστηκε ως γκεστ σε πολλές άλλες γνωστές τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένων των The Simpsons, Family Guy, Law and Order: Special Victims Unit, The Golden Girls και Two and a Half Men.

Ο Μαλ ήταν υποψήφιος για βραβείο Primetime Emmy για τον Εξαιρετικό Guest Actor σε κωμική σειρά για μια εμφάνιση τεσσάρων επεισοδίων που έκανε στην πολιτική σάτιρα Veep του HBO το 2016.

Γεννημένος στο Σικάγο από μια ηθοποιό και έναν ξυλουργό, ξεκίνησε την καριέρα του στον χώρο του θεάματος ως τραγουδοποιός και έγινε γνωστός ως μουσικός κωμικός. Άνοιξε για τον Frank Zappa και τον Bruce Springsteen σε πολλές ζωντανές εμφανίσεις στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Σπούδασε επίσης ζωγραφική και αποφοίτησε το 1965 από το Rhode Island School of Design με Bachelor of Fine Arts.

Σε συνέντευξή του στο A.V. Club το 2013, είπε για την καριέρα του ως ηθοποιός ότι «κάθε ζωγράφος που ξέρω έχει μια πρωινή δουλειά. Είτε διδάσκουν τέχνη σε κάποιο κολέγιο είτε οδηγούν ταξί».

«Εγώ έτυχε να βρω μια πρωινή δουλειά που είναι εξαιρετική και πολύ διασκεδαστική και αγοράζει πολλά χρώματα», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ