ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το πιο πολύτιμο αντικείμενο της σειράς Χάρι Πότερ που πουλήθηκε ποτέ

Η πρώτη ακουαρέλα για βιβλίο του Χάρι Πότερ που βγήκε σε δημοπρασία.

Sotheby's

Μια πρωτότυπη εικονογράφηση με ακουαρέλα έγινε το πιο πολύτιμο αντικείμενο του Χάρι Πότερ που πουλήθηκε ποτέ, αγγίζοντας τα 1,9 εκατομμύρια δολάρια (1,5 εκατομμύρια λίρες) σε δημοπρασία στις ΗΠΑ.

Το έργο τέχνης για την πρώτη έκδοση του «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» της JK Rowling πωλήθηκε περισσότερο από τρεις φορές της αναμενόμενης τιμής.

Δημοπρατήθηκε για πρώτη φορά το 2001, πριν ολοκληρωθεί η σειρά βιβλίων, για 85.750 λίρες (περίπου 108.000 δολάρια σε τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες).

«Αυτή είναι πραγματικά η πρώτη οπτικοποίηση του Χάρι και του κόσμου των μάγων», είπε η Kalika Sands από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby's.

Το έργο τέχνης αναμενόταν να πουληθεί μεταξύ 400.000 και 600.000 δολαρίων, κάτι που σύμφωνα με τους Sotheby's ήταν η υψηλότερη προπώληση για έργο που σχετίζεται με τον Χάρι Πότερ.

Χρειάστηκαν σχεδόν 10 λεπτά για να ολοκληρωθεί η τετραμερής προσφορά, ενώ η ταυτότητα του αγοραστή δεν αποκαλύφθηκε.

Ο καλλιτέχνης πίσω από την εικονογράφηση, Thomas Taylor, ήταν μόλις 23 ετών το 1997 όταν δημιούργησε την εμβληματική εικόνα του Χάρι Πότερ να στέκεται μπροστά στο Hogwarts Express - το τρένο που θα οδηγούσε τον νεαρό μάγο με τα γυαλιά στον μαγικό κόσμο. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε συμπυκνωμένες ακουαρέλες με μαύρα περιγράμματα μολυβιού και του πήρε δύο μέρες για να ολοκληρώσει το έργο.

Ο Taylor, ο οποίος μεγάλωσε στην Ουαλία, ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που διάβασαν το χειρόγραφο για το πρωτότυπο βιβλίο του Χάρι Πότερ, το οποίο έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα και δημιούργησε ένα γιγαντιαίο franchise, συμπεριλαμβανομένων ταινιών μέχρι και θεματικών πάρκων.

Η Sands είπε ότι η διαφορά στην τιμή της δημοπρασίας μεταξύ του 2001, όταν είχαν εκδοθεί μόνο τέσσερα από τα επτά βιβλία της σειράς, τώρα αντικατοπτρίζει πόσο δημοφιλής έχει γίνει η δημιουργία της συγγραφέα Rowling.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης