ΚΟΣΜΟΣ

Δύο ξένοι Ουίλλιαμ και Χάρι - Απών ο Δούκας του Σάσεξ από το γάμο της χρονιάς

Δύο ξένοι Ουίλλιαμ και Χάρι  - Απών ο Δούκας του Σάσεξ από το γάμο της χρονιάς

O πρίγκιπας Ουίλλιαμ και αδελφός του Χάρι (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) 

Paul Ellis/Pool Photo via AP

Το χάσμα ανάμεσα στον Ουίλλιαμ και το Χάρι παραμένει μεγάλο με τον Δούκα του Σάσεξ να απουσιάζει από το γάμο της χρονιάς στη Βρετανία, αν και ο γαμπρός είναι στενός του φίλος, την ώρα που ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα έχει κομβικό ρόλο στην τελετή.  

Ο λόγος για τον δούκα του Ουεστμίνστερ, ο οποίος πρόκειται να παντρευτεί την αρραβωνιαστικιά του Ολίβια Χένσον, 31 ετών, στον καθεδρικό ναό του Τσέστερ την Παρασκευή (7/6), σε έναν γάμο που αναμένεται να είναι ο γάμος της κοινωνίας της χρονιάς.

Ο 33χρονος Χιου Γκρόσβενορ, έχει στενές σχέσεις με τη μοναρχία και είναι νονός τόσο του μεγαλύτερου γιου του Ουίλιαμ και της Κέιτ, του πρίγκιπα Τζορτζ, 10 ετών, όσο και του γιου του Χάρι, του Άρτσι, πέντε ετών.

Πηγή από το περιβάλλον του Χάρι δήλωσε στο περιοδικό People ότι αποφάσισε να μην παραστεί στον γάμο αφού αναγνώρισε τις δυσκολίες που θα προκαλούσε η παρουσία του.

Μάλιστα κατέληξε σε αυτή την απόφαση μετά από κατ' ιδίαν συνομιλία με τον γαμπρό.

Ο βασιλιάς δεν αναμένεται να παρευρεθεί στο γάμο, δεδομένης της συνεχιζόμενης θεραπείας του για τον καρκίνο και της πρόσφατης εμφάνισής του στις εκδηλώσεις μνήμης της D-Day, ενώ απούσα θα είναι και η Κέιτ η οποία παραμένει στο σπίτι για να αναρρώσει από τη χημειοθεραπεία.

Με το γάμο αυτό βγαίνει από την «αγορά» ένας από τους πιο περιζήτητους εργένηδες του Ηνωμένου Βασιλείου και ένας από τους πλουσιότερους άνδρες με προσωπική περιουσία πολλών δισ.

Ο τίτλος του Δούκα του Γουέστμινστερ είναι ιστορικά σημαντικός, καθώς είναι ο πιο πρόσφατος τίτλος που δόθηκε σε πρόσωπο που δεν είναι άμεσος απόγονος της βασιλικής οικογένειας - αν και αξίζει να σημειωθεί ότι η μητέρα του είναι άμεσος απόγονος του Γεωργίου Β'.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ