Μέσα στη 3D Live εμπειρία του Ανγκ Λι στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
Mε τις μέρες να μετρούν αντίστροφα για ένα από τα πολιτιστικά events της χρονιάς, το θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης δίνει σταδιακά πρόσβαση στην σημαντική συνεργασία του με τον διάσημο σκηνοθέτη Ανγκ Λι.
Ο Οσκαρούχος δημιουργός σκηνοθετεί την Πέμη Ζούνη στον θεατρικό μονόλογο του Άκη Δήμου "...και Ιουλιέτα" με σύμμαχο του την τεχνολογία για μια μοναδική εμπειρία 3D Live Theater. "Πρόκειται για μια παράσταση που συνδυάζει την τεχνολογία αιχμής, τις καινοτόμες εφαρμογές και την πρωτοποριακή προσέγγιση ενός κλασικού, πλέον, θεατρικού μονολόγου, που γίνεται ένα 3D digital drama τόσο ιδιαίτερο και προκλητικό, που λίγο θυμίζει όσα έχουμε δει ως σήμερα στη σκηνή" αναφέρει το ΙΜΚ.
Μέσα από ψηφιακώς κατασκευασμένα τρισδιάστατα περιβάλλοντα, μια νέα προσέγγιση του θεάτρου κάνει την εμφάνισή της μετασχηματίζοντας τη θεατρική πράξη σε ένα οπτικοακουστικό διαδραστικό ταξίδι που εντυπωσιάζει και σίγουρα ξαφνιάζει. Ο θεατής εισάγεται στο μαγικό κόσμο που φτιάχνει ο Ανγκ Λη με τις πολυδιάστατες μεταμορφώσεις του χωρίς, όμως, να χάνει τίποτα από την ίδια την ουσία της παράστασης, που είναι και παραμένει πάντα ο λόγος και η ερμηνεία."
Για να εξασφαλιστούν οι τεχνικές απαιτήσεις της παράστασης του Ανγκ Λι, σκηνοθέτη που θεωρείται πρωτοπόρος και έχει συνδέσει το όνομά του με τις τελευταίες εξελίξεις της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα με την τελευταία ταινία του, χρειάστηκαν υπερευαίσθητοι και ευέλικτοι προβολείς και φακοί υψηλής ευκρίνειας που μεταφέρθηκαν από το εξωτερικό, κατάλληλοι να στείλουν το φως από τις πιο ακραίες γωνίες και να δώσουν στην παράσταση τις πιο πιστές και ζωντανές εικόνες.
Για την παράσταση χρειάστηκε επίσης να εργαστεί ομάδα ειδικών πάνω στην ψηφιακή σκηνογραφία, το 3D modeling, texturing και animation καθώς και στο 3D mapping projection.
Ο Λι δίνει οδηγίες για την παράσταση στο Skype λίγο πριν έρθει στην Αθήνα.
Χρειάστηκαν μήνες δοκιμών μέσω skype και εβδομάδες on line τεχνικών προσαρμογών πριν από την άφιξη του Ανγκ Λι στην Ελλάδα, για να επιτευχθεί η σύγκλιση πολλών και διαφορετικών ειδικοτήτων στις απαιτήσεις ενός τόσο ξεχωριστού εγχειρήματος.
Απαιτείται φαντασία και εφευρετικότητα, υπομονή και επιμονή στη λεπτομέρεια για να μπορέσει ο θεατής να απολαύσει το θέατρο και ως μια νέα εμπειρία στον θαυμαστό κόσμο της ψηφιακής πραγματικότητας" αναφέρει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε ανακοίνωση του. Έχει δίκιο.
Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.