ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το ντοκιμαντέρ «64» για τους Beatles του Μάρτιν Σκορσέζε έχει ημερομηνία κυκλοφορίας

Oι Beatles

Associated Press

Το ντοκιμαντέρ «Beatles '64» αποκαλύπτει την ιστορική πρώτη περιοδεία των Beatles στις ΗΠΑ, με παραγωγό τον Μάρτιν Σκορσέζε.

Τα μουσικά ντοκιμαντέρ δεν είναι σπάνια στις μέρες μας, ειδικά όταν αφορούν τους Beatles. Με τα χρόνια, οι Fab Four έχουν βρεθεί στο επίκεντρο αμέτρητων ντοκιμαντέρ, βιβλίων και ταινιών, όλα με στόχο να ρίξουν φως στη ζωή και την εποχή του μεγαλύτερου συγκροτήματος όλων των εποχών.

Ωστόσο, σπάνια βλέπουμε αυτές τις ταινίες να περιλαμβάνουν ένα τόσο αστραφτερό επιτελείο παραγωγής, όπως στην περίπτωση του επερχόμενου ντοκιμαντέρ του Disney+, "Beatles '64", το οποίο θα συνυπογράψουν οι Martin Scorsese και David Tedeschi.

Εστιάζοντας στην πρώτη επίσκεψη των Beatles στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1964, το ντοκιμαντέρ στοχεύει να καταγράψει το πνεύμα μιας ιδιαίτερα σημαντικής περιόδου στην ιστορία του συγκροτήματος. Όταν οι John, Paul, George και Ringo επισκέφθηκαν τις ΗΠΑ, ήταν ήδη διάσημοι στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η τεράστια δημοτικότητα που γνώρισαν στην Αμερική τους έβαλε στον δρόμο για την παγκόσμια κυριαρχία. Το ταξίδι τους αυτό δεν σηματοδότησε μόνο την κορύφωση της Beatlemania, αλλά και την έναρξη μιας νέας εποχής για το συγκρότημα.

Το «Beatles '64» στοχεύει να απαθανατίσει αυτή τη μοναδική πολιτιστική στιγμή, από την άφιξη των Beatles στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης μέχρι την εμφάνισή τους στα σαλόνια όλης της χώρας μέσω του θρυλικού The Ed Sullivan Show.

Τα πλάνα έχουν πρόσφατα ανανεωθεί σε ανάλυση 4K. Επιπλέον, η εμβληματική εμφάνιση των Beatles στο The Ed Sullivan Show έχει υποστεί εκτενές remaster. Ο συνδυασμός νέων και ανανεωμένων πλάνων θα καταστήσει το «Beatles '64» απαραίτητο για τους θαυμαστές του συγκροτήματος.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι το ντοκιμαντέρ θα σκηνοθετήσει ο David Tedeschi, με την παραγωγή του Martin Scorsese. Ως ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες στην ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου, ο Scorsese θα αφήσει αναμφίβολα το στίγμα του και σε αυτήν την ταινία.

Το ζευγάρι έχει συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν σε μουσικά ντοκιμαντέρ, όπως το Personality Crisis: One Night Only, που κατέγραψε τη δουλειά του David Johansen των New York Dolls, καθώς και στο Rolling Thunder Revue, την ταινία του Scorsese για τον Bob Dylan. To Beatles '64 κυκλοφορεί στις 29 Νοέμβριου στο Disney+.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης