ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε δημοπρασία ακυκλοφόρητα τραγούδια του Τζίμι Χέντριξ

Σε δημοπρασία ακυκλοφόρητα τραγούδια του Τζίμι Χέντριξ
O Jimi Hendrix. Associated Press

Μια σειρά από ακυκλοφόρητα τραγούδια του Jimi Hendrix πρόκειται να δημοπρατηθεί, με τον τελικό αγοραστή να είναι το μοναδικό άτομο που θα έχει πρόσβαση σε αυτές τις ιστορικές ηχογραφήσεις.

Μετά τον θάνατο του Hendrix, αρκετές ηχογραφήσεις ήρθαν στο φως, οδηγώντας σε μεταθανάτια άλμπουμ. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 54 χρόνια από τον θάνατό του, ανακαλύφθηκαν νέες μυστικές ηχογραφήσεις που θα διατεθούν στην αγορά.

jimi hendrix dimoiprasia

Κασέτα από την συλλογή που θα δημοπρατηθεί.

Propstore

Αυτές οι ηχογραφήσεις, που έγιναν το 1968, περιλαμβάνουν demo κλασικών κομματιών όπως τα "Up From the Skies", "Ain’t No Telling", "Little Miss Lover" και "Stone Free". Αν και αυτά τα τραγούδια είναι ήδη γνωστά, οι demo εκδοχές τους υπόσχονται να είναι ουσιαστικά διαφορετικές από τις επίσημες κυκλοφορίες.

Η συλλογή ανήκει στην Patricia "Trixie" Sullivan, πρώην προσωπική βοηθό του μάνατζερ του Hendrix, Mike Jeffery. Μετά τον θάνατο του Jeffery το 1973, κατέσχεσαν πολλά από τα αντικείμενά του, αλλά άφησαν πίσω τους 50 σπάνιες κασέτες, συμπεριλαμβανομένων ηχογραφήσεων του Hendrix, των Animals και των Soft Machine.

Η Sullivan κατείχε αυτές τις κασέτες για 51 χρόνια, και μόλις φέτος ανακαλύφθηκαν ξανά. Μία από αυτές τις κασέτες, η οποία αναμένεται να φτάσει τις 200.000 λίρες στη δημοπρασία, περιλαμβάνει άγνωστες ηχογραφήσεις του Hendrix.

Πέρα από τις ηχογραφήσεις, στη δημοπρασία θα διατεθούν και άλλα αντικείμενα της συλλογής της Sullivan, όπως αναμνηστικά του Hendrix, διάφορα έγγραφα για το Jimi Hendrix Experience και μια ειδοποίηση έξωσης από το διαμέρισμα του Ringo Starr.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου από τον οίκο Propstore και θα μεταδοθεί ζωντανά. Ο Mark Hochman, μουσικός σύμβουλος της δημοπρασίας, δήλωσε στον Guardian ότι ο αγοραστής θα αποκτήσει «τα δικά του τραγούδια του Hendrix, που μόνο αυτός θα μπορεί να ακούσει».

Ο Hochman πρόσθεσε: «Αυτές οι ηχογραφήσεις δεν έχουν ποτέ ακουστεί, κυκλοφορήσει ή μεταδοθεί και είναι πολύ διαφορετικές σε ήχο και διάρκεια από τις γνωστές εκδοχές». Σύμφωνα με ειδικούς, οι νέες εκδοχές είναι «πολύ πιο σφιχτές και γυαλισμένες» με μεγαλύτερη έμφαση στην κιθάρα, για την οποία ο Hendrix ήταν πασίγνωστος.