ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϋ περιγράφει μετά θάνατον την ημέρα που πέθανε ο Έλβις

Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϋ περιγράφει μετά θάνατον την ημέρα που πέθανε ο Έλβις

H Lisa Marie Presley στο παιδικό της δωμάτιο στην Graceland.

AP

Η Λίζα Μαρί περιγράφει μετά θάνατον τον τεράστιο αντίκτυπο του θανάτου του πατέρα της, Έλβις, όταν εκείνη ήταν μόλις εννέα ετών

Όταν η Λίζα Μαρί Πρίσλεϋ, το μοναχοπαίδι του Έλβις, πέθανε πέρυσι σε ηλικία 54 ετών, άφησε πίσω της ένα πολύτιμο αίτημα: να ολοκληρώσει η κόρη της, Ράιλι Κίου, τα απομνημονεύματά της.

Τα απομνημονεύματά της βασίζονταν σε ηχογραφημένες κασέτες και στις στιγμές που είχαν περάσει μαζί.

Την ημέρα της κυκλοφορίας του βιβλίου, η κόρη της Λίζα Μαρί, Ράιλι Κίου, μίλησε για το βιβλίο «From Here to the Great Unknown» σε συνέντευξή της με το BBC.

Το βιβλίο εξιστορεί τη γεμάτη τραύματα, απώλειες, εθισμό και θλίψη ζωή της Λίζα Μαρί.

Η Λίζα Μαρί περιγράφει τον τεράστιο αντίκτυπο του θανάτου του πατέρα της, Έλβις, όταν εκείνη ήταν μόλις εννέα ετών. Αποκαλύπτει για πρώτη φορά πώς την ημέρα που πέθανε ο Έλβις, τον Αύγουστο του 1977, ξύπνησε νιώθοντας ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Έτρεξε στο δωμάτιό του, όπου τον βρήκε ξαπλωμένο στο πάτωμα του μπάνιου. Το σώμα του έμεινε σε ανοιχτό φέρετρο στο Graceland για δύο ημέρες, και η Λίζα Μαρί θυμάται ότι πήγαινε και άγγιζε το πρόσωπο και το χέρι του, μιλώντας του.

Η θλίψη από την απώλεια του πατέρα της παρέμεινε ζωντανή σε όλη της τη ζωή. Όπως λέει η κόρη της, υπήρχαν βραδιές που, ως ενήλικη, η Λίζα Μαρί έπινε, άκουγε τη μουσική του Έλβις και έκλαιγε.

Η Ράιλι αναφέρει ότι η μητέρα της δεν μπόρεσε ποτέ να επεξεργαστεί πλήρως τον πόνο της απώλειας.

Η Λίζα Μαρί μετακόμισε στην Αγγλία για να αναζητήσει σταθερότητα με τον τέταρτο σύζυγό της, Μάικλ Λόκγουντ.

Αγόρασε ένα ιστορικό ακίνητο στο Ρόδερφιλντ, όπου αφιερώθηκε σε απλές ασχολίες όπως η κηπουρική και η μαγειρική.

Αν και τα πρώτα χρόνια στην εξοχή ήταν «μαγικά», τελικά η απομόνωση την επηρέασε αρνητικά. Η μοναξιά, η απομάκρυνση από τους φίλους της και η αυξανόμενη χρήση ναρκωτικών επιδείνωσαν την κατάστασή της.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Λίζα Μαρί είχε δύο στενούς φίλους: τον Άγγλο κιθαρίστα Τζεφ Μπεκ και τη Σάρα Φέργκιουσον, πρώην Δούκισσα της Υόρκης, οι οποίοι τη στήριξαν και της απέδωσαν συγκινητικά αφιερώματα μετά τον θάνατό της.