ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γυναίκα προσπάθησε να πουλήσει παράνομα την Graceland του Έλβις Πρίσλεϊ

Γυναίκα προσπάθησε να πουλήσει παράνομα την Graceland του Έλβις Πρίσλεϊ

Η Graceland, το σπίτι του Elvis Presley.

AP

Η Lisa Jeanine Findley κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να εξαπατήσει την οικογένεια Πρίσλεϋ για πολλά εκατομμύρια δολάρια.

Η γυναίκα οργάνωσε ένα περίπλοκο σχέδιο στο οποίο πλαστογραφούσε υπογραφές και έγγραφα, κατασκεύασε μια εταιρεία δανείων και προσποιήθηκε πολλά διαφορετικά πρόσωπα που δεν υπάρχουν με σκοπό να εξαπατήσει την οικογένεια Πρίσλεϊ.

Η Lisa Jeanine Findley, μια 53χρονη γυναίκα από το Μιζούρι, συνελήφθη και κατηγορείται για κλοπή ταυτότητας και απάτη αλληλογραφίας. Φέρεται να δημιούργησε μια ψεύτικη εταιρεία που ονομάζεται Naussany Investments & Private Lending LLC (Naussany Investments) για να προσπαθήσει να κάνει την οικογένεια Πρίσλεϊ να πληρώσει 2,85 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η Findley ισχυρίστηκε ότι η Lisa Marie Presley, η αείμνηστη κόρη του Elvis Presley, όφειλε στη Naussany Investments αρκετά εκατομμύρια δολάρια και είχε χρησιμοποιήσει την Graceland ως εγγύηση. Υποστήριξε ότι η Πρίσλεϋ δεν είχε αποπληρώσει το δάνειο πριν πεθάνει τον Ιανουάριο του 2023.

Η Findley υποτίθεται ότι δημοσίευσε μια ειδοποίηση σε τοπική εφημερίδα στο Μέμφις προειδοποιώντας ότι η Graceland επρόκειτο να πουληθεί, στέλνοντας emails ​​στους New York Times εξηγώντας ότι η οικογένεια Πρίσλεϊ είχε πολλά χρέη για χρόνια τα οποία κανείς δεν γνώριζε.

Νωρίτερα φέτος, η Naussany Investments μηνύθηκε από την οικογένεια Πρίσλεϋ λόγω της απειλής πώλησης της Graceland, με την ηθοποιό Riley Keough, κόρη της Lisa-Marie Presley, να ισχυρίζεται ότι η υπογραφή της μητέρας της ήταν πλαστογραφημένη. Εξασφάλισε ότι το σπίτι δεν θα βγει σε δημοπρασία.

Η Keough, η οποία είναι γνωστή ως πρωταγωνίστρια σε ταινίες όπως το Daisy Jones and the Six και το Mad Max: Fury Road, περιήλθε στην κατοχή της η Graceland όταν πέθανε η μητέρα της.

Η έπαυλη αγοράστηκε από τον Έλβις το 1957 όπου και πέθανε το 1977. Εκείνος, μαζί με πολλά άλλα μέλη της οικογένειας Πρίσλεϋ, είναι θαμμένος εκεί. Οι θαυμαστές μπορούν επίσης να επισκεφθούν το μέρος, με τους επισκέπτες να περιηγούνται τακτικά στο σπίτι και τους χώρους.

Η οικογένεια Πρίσλεϋ δεν έχει σχολιάσει ακόμη δημόσια την κατάσταση. Η Findley μπορεί να εκτίσει 20 χρόνια φυλάκιση εάν καταδικαστεί.

Με πληροφορίες από: A woman is arrested for allegedly trying to steal Elvis' Graceland property