ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εισπρακτική αποτυχία το Megalopolis, «σάρωσε» το The Wild Robot

Εισπρακτική αποτυχία το Megalopolis, «σάρωσε» το The Wild Robot

Σκηνή από την ταινία «Megalopolis».

Lionsgate

Η νέα ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα κόστισε 120 εκατομμυρια δολάρια και εισέπραξε μόνο 4 εκατομμύρια δολάρια στο ντεμπούτο της στις αίθουσες.

Η DreamWorks Animation και η Universal σε συνεργασία, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια αληθινά επιτυχημένη οικογενειακή ταινία με τίτλο «The Wild Robot» , η οποία έχει κατακτήσει τόσο τους κριτικούς όσο και το ευρύ κοινό. Η ταινία, με τη συναρπαστική της ιστορία και τα όμορφα εφέ, έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση και αγαπήθηκε από όλους τους θεατές ανεξαρτήτως ηλικίας.

Αυτό αποδεικνύεται από την εκπληκτική βαθμολογία που συγκέντρωσε στο γνωστό site Rotten Tomatoes, με το εντυπωσιακό 98% να προέρχεται από τις κριτικές των κριτικών, αλλά και την ίδια υψηλή βαθμολογία (98%) από το κοινό. Ταυτόχρονα, οι θεατές που παρακολούθησαν την ταινία έδωσαν στην παραγωγή ένα αξιοθαύμαστο «A» στο CinemaScore, υποδεικνύοντας πόσο αγαπήθηκε και πόσο θερμά υποδέχτηκαν την εμπειρία της.

Χάρη σε αυτόν τον θετικό απόηχο και το στόμα με στόμα που εξαπλώθηκε ραγδαία, το «The Wild Robot» κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή του box office. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το άνοιγμά του έφτασε στα 35 εκατομμύρια δολάρια, κάνοντας τη συγκεκριμένη ταινία την πιο επιτυχημένη για το Σαββατοκύριακο, με σημαντική απόσταση από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές της.

Η επιτυχία αυτή δείχνει όχι μόνο την εμπορική δυναμική της ταινίας, αλλά και την ισχυρή επιρροή που μπορεί να έχει μια καλοσχεδιασμένη και προσιτή οικογενειακή ταινία στο ευρύ κοινό.

Από την άλλη πλευρά, ο γνωστός και πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα, ο οποίος μας έχει χαρίσει αριστουργήματα όπως ο «Νονός» και το «Αποκάλυψη Τώρα», βρίσκεται σε δύσκολη θέση με τη νέα του ταινία, «Megalopolis».

Παρά τις υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν αρχικά για το εγχείρημα αυτό, τόσο από τον ίδιο τον Κόπολα όσο και από το κοινό, η ταινία απέτυχε να κερδίσει το ενδιαφέρον των θεατών και δέχτηκε πολύ αρνητική κριτική.

Ο αρνητικός αντίκτυπος φάνηκε ξεκάθαρα τόσο από τους κριτικούς όσο και από το κοινό, με το τελευταίο να αποδίδει ένα απογοητευτικό «D+» στο CinemaScore, κάτι που αποτελεί σαφή ένδειξη της δυσαρέσκειας του κοινού και των κριτικών.

Η ταινία, κατά την πρεμιέρα της στις αίθουσες, κέρδισε μόλις 4 εκατομμύρια δολάρια στο εγχώριο box office, αριθμός πολύ χαμηλότερος από τις προβλέψεις, οι οποίες ήθελαν την ταινία να αγγίζει τουλάχιστον τα 5 με 7 εκατομμύρια δολάρια. Ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν ότι τα τελικά νούμερα μπορεί να είναι ακόμη χαμηλότερα, προκαλώντας περαιτέρω αμφιβολίες για τη μελλοντική επιτυχία του φιλμ.

Αυτή η αντίθεση ανάμεσα στην επιτυχία του «The Wild Robot» και την αποτυχία του «Megalopolis» αντικατοπτρίζει τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν ακόμα και οι πιο έμπειροι και καταξιωμένοι δημιουργοί στον σύγχρονο κινηματογράφο. Η επιτυχία μιας ταινίας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, και πολλές φορές δεν είναι αρκετό το όνομα του σκηνοθέτη ή το ταλέντο του για να προσελκύσει το κοινό, αλλά η σύνδεση του έργου με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των θεατών της εκάστοτε εποχής.