ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το «Megalopolis» του Φράνσις Φορντ Κόπολα οδεύει προς την οικονομική καταστροφή

Το «Megalopolis» του Φράνσις Φορντ Κόπολα οδεύει προς την οικονομική καταστροφή

Σκηνή από το Megalopolis.

Lionsgate

Σύμφωνα με αναλυτές του box office, η προπώληση εισιτηρίων για την ταινία είναι μία από τις χειρότερες που έχουν καταγραφεί ποτέ. Από τις πάνω από 30.000 διαθέσιμες θέσεις, έχουν πουληθεί μόλις 239, δηλαδή το 0,8%. Αυτή η ιδιαίτερα αργή εκκίνηση δεν είναι μόνο απογοητευτική, αλλά και σπάνια, οδηγώντας στην ακύρωση επιπλέον προβολών λόγω έλλειψης ζήτησης.

Η πολυαναμενόμενη ταινία του Francis Ford Coppola, Megalopolis, φαίνεται να κατευθύνεται προς μια απογοητευτική πρεμιέρα, με τις προβλέψεις να δείχνουν σημαντικές απώλειες στα έσοδα. Με μόλις 10 ημέρες να απομένουν μέχρι την επίσημη κυκλοφορία της στους κινηματογράφους, η ταινία, με προϋπολογισμό 120 εκατομμυρίων δολαρίων, ήδη σημειώνει ανησυχητικά χαμηλές πωλήσεις εισιτηρίων.

  • Διαβάστε επίσης: Η επόμενη ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα θα βασιστεί σε γνωστό μυθιστόρημα

Το ενδιαφέρον του κοινού είναι εξίσου χαμηλό, με ποσοστό μόλις 18%. Για να γίνει κατανοητή η κλίμακα του προβλήματος, η αναγνωρισιμότητα της Megalopolis είναι στα ίδια επίπεδα με την ανεξάρτητη ταινία τρόμου Bagman, που κυκλοφορεί την ίδια ημερομηνία, στις 27 Σεπτεμβρίου. Αυτό δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς μια ταινία τέτοιου μεγέθους δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει από μικρότερες παραγωγές.

Επιπλέον, οι προβλέψεις δείχνουν ότι τα έσοδα του πρώτου τριημέρου για την Megalopolis θα φτάσουν μόλις τα 3 εκατομμύρια δολάρια. Αν επιβεβαιωθούν, η Lionsgate θα βρεθεί μπροστά σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά. Με τις αποτυχίες των Borderlands, The Crow, και τώρα της Megalopolis, η εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στις πρόσφατες παραγωγές της, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τη θέση της στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Με πληροφορίες από: Box Office Pundit Claims Megalopolis Has Pitiful Presale Numbers