ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το trailer του Megalopolis αποσύρθηκε λόγω ψεύτικων στοιχείων

Το trailer του Megalopolis αποσύρθηκε λόγω ψεύτικων στοιχείων

Σκηνή από την ταινία «Megalopolis».

Lionsgate

Η Lionsgate ζητά συγγνώμη αφού το trailer δείχνει κατασκευασμένα αποφθέγματα από διάσημους κριτικούς κινηματογράφου.

Η Lionsgate απέσυρε το trailer της για το αυτοχρηματοδοτούμενο έπος Megalopolis του Francis Ford Coppola, αφού επικρίθηκε ότι συμπεριέλαβε ψεύτικες και παραπλανητικές φράσεις.

Το βίντεο, που κυκλοφόρησε την Τετάρτη, αναγράφει αποσπάσματα από γνωστούς κριτικούς για ταινίες από το παρελθόν του Francis Ford Coppola, όπως ο Νονός και το Apocalypse Now. «Η ιδιοφυΐα συχνά παρεξηγείται», αναφέρει η συνοδευτική αφήγηση.

Ο Bilge Ebiri του Vulture επεσήμανε ότι πολλά από τα αποφθέγματα είχαν κατασκευαστεί και δεν μπορούσαν να βρεθούν στις αρχικές κριτικές. Σημείωσε ότι το φερόμενο απόσπασμα του Νονού της Pauline Kael της New Yorker δεν βρίσκεται πουθενά στις κριτικές της για τις δύο πρώτες ταινίες.

Αν και ο Andrew Sarris του Village Voice δεν ήταν θαυμαστής του The Godfather, το απόφθεγμα που χρησιμοποιήθηκε στο trailer - «μια απολαυστική ταινία» - δεν περιλαμβάνεται επίσης στην κριτική του. Ομοίως, ενώ στον κριτικό της Daily News, Ρεξ Ριντ, δεν άρεσε επίσης το Apocalypse Now, το απόσπασμα που αποδίδεται - «ένα επικό κομμάτι» - δεν υπάρχει πουθενά.

«Η Lionsgate ανακαλεί αμέσως το trailer για το «Megalopolis»», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας σε δήλωση στο Variety. «Ζητάμε την ειλικρινή μας συγνώμη στους εμπλεκόμενους κριτικούς και στον Francis Ford Coppola και την American Zoetrope για αυτό το ασυγχώρητο λάθος στη διαδικασία ελέγχου μας. Λυπούμαστε.»

Ο Ρότζερ Έμπερτ κατηγορείται ότι ισχυρίστηκε ότι ο Δράκουλας του Μπραμ Στόκερ του 1992 είναι «ένας θρίαμβος του στυλ επί της ουσίας», αλλά δεν υπήρχε πουθενά το σχόλιο αυτό στην κριτική του.

Το Megalopolis έκανε πρεμιέρα στο φετινό κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών με ανάμεικτες κριτικές με τον Peter Bradshaw του Guardian να την αποκαλεί «φουσκωμένη, βαρετή και απίστευτα ρηχή ταινία». Η ταινία, που περιγράφεται ως «ένα ρωμαϊκό έπος στη σύγχρονη Αμερική» με πρωταγωνιστή τον Άνταμ Ντράιβερ, κόστισε στον Κόπολα 120 εκατομμύρια δολάρια και αγοράστηκε από τη Lionsgate για διανομή στις ΗΠΑ.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

Με πληροφορίες από: Francis Ford Coppola’s Megalopolis trailer withdrawn over fake quotes