ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ποια είναι η ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο με τις περισσότερες εισπράξεις

Ο σκηνοθέτης Quentin Tarantino.

AP

Από τότε που έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο πριν από λίγο περισσότερο από τρεις δεκαετίες, ο Κουέντιν Ταραντίνο έχει τελειοποιήσει ένα χαρακτηριστικό κινηματογραφικό στυλ που κατά κάποιο τρόπο απευθύνεται τόσο στους «σκληρούς», όσο και στο ευρύτερο κοινό.

Ο Ταραντίνο πέρασε τη δεκαετία του 1990 δημιουργώντας ιστορία με τις πλέον εμβληματικές ταινίες όπως το Pulp Fiction και το Reservoir Dogs, αλλά το κοινό του εκτείνεται πολύ πέρα ​​από τους λάτρεις του καλτ κινηματογράφου και τους συνδρομητές του Mubi. Το κοινό συρρέει στους κινηματογράφους του κάθε φορά που βγάζει μια νέα ταινία – αλλά ποια ταινία του είναι η πιο επιτυχημένη εμπορικά;

Ο καλτ σκηνοθέτης έχει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα στυλ κινηματογραφικής παραγωγής στον σύγχρονο κινηματογράφο. Οι ταινίες του Ταραντίνο έχουν υπερβολική χρήση βίας και λεκτικές ακροβασίες, τέλεια επιμελημένα soundtrack που ετοιμάζονται για κυκλοφορία σε βινύλιο και, τις περισσότερες φορές, μια εμφάνιση από τον θρυλικό…Samuel L Jackson. Αυτό το στυλ φαίνεται αναπόσπαστο στην απήχηση του Ταραντίνο τόσο στο καλτ κοινό όσο και στους ευρύτερους θαυμαστές του κινηματογράφου.

Όλα ξεκίνησαν από το Reservoir Dogs, το 1992. Στην ταινία πρωταγωνιστούσαν αρκετοί ηθοποιοί που θα συνεργάζονταν ξανά με τον σκηνοθέτη τα επόμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των Tim Roth και Harvey Keitel, και μύησε το κοινό στη βαρβαρότητα των ταινιών του Ταραντίνο.

Η ταινία κέρδισε κάτι λιγότερο από 3 εκατομμύρια δολάρια στο box office, νούμερο όχι και τόσο καλό. Με τη δεύτερη ταινία του, ο Ταραντίνο θα άλλαζε πολλά πράγματα. Όταν επέστρεψε με το ευρέως γνωστό Pulp Fiction το 1994, αύξησε μαζικά τις εισπράξεις του στο box office. Η ταινία κέρδισε πάνω από 213 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που αντικατοπτρίζει τη σπουδαιότητά της στον ανεξάρτητο κινηματογράφο.

Ωστόσο, το Pulp Fiction δεν πλησιάζει καν στο να πάρει τον τίτλο της ταινίας με τις υψηλότερες εισπράξεις του Ταραντίνο. Όταν βάζετε όλες τις ταινίες του Κουέντιν Ταραντίνο σε σειρά κατά αριθμούς εισιτηρίων, το Pulp Fiction είναι μόνο η τέταρτη πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία, χάνοντας το χάλκινο μετάλλιο από το Inglorious Basterds του 2009. Η άποψη του Ταραντίνο για το πολεμικό είδος αποδείχθηκε ότι είχε τεράστια απήχηση στους κινηματογράφους, κερδίζοντας πάνω από 321 εκατομμύρια δολάρια στο box office.

Η πιο πρόσφατη ταινία του Tarantino, Once Upon a Time in Hollywood, είναι η δεύτερη ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις στον κατάλογό του. Η ταινία «έβγαλε» περίπου 377 εκατομμύρια δολάρια, ένας τεράστιος αριθμός, αλλά όχι αρκετός για να γίνει η πιο επιτυχημένη ταινία στον κατάλογό του.

Η ταινία με τις περισσότερες εισπράξεις που έχει σκηνοθετήσει ποτέ ο Κουέντιν Ταραντίνο είναι το Django Unchained. Όταν κυκλοφόρησε το 2012, το γουέστερν κέρδισε 426 εκατομμύρια δολάρια στο box office, ξεπερνώντας και τις δέκα άλλες ταινίες του Ταραντίνο. Δώδεκα χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία της ταινίας στους κινηματογράφους, ο Ταραντίνο δεν την έχει ακόμη ξεπεράσει σε εισπρακτική επιτυχία.

Το Django Unchained είδε τον Ταραντίνο να δανείζεται επιρροή από παλιές ταινίες γουέστερν, φέρνοντάς τις στο χαρακτηριστικό του στυλ κινηματογραφικής δημιουργίας. Στην ταινία πρωταγωνίστησε ο Τζέιμι Φοξ ως ο ομώνυμος χαρακτήρας, ο Τζάνγκο Φρίμαν, καθώς προσπαθεί να απελευθερώσει τη γυναίκα του από τη σκλαβιά. Πρωταγωνιστούν επίσης οι Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington και Samuel L Jackson.

Παράλληλα με την εμπορική επιτυχία, η ταινία κέρδισε επίσης ευρεία αναγνώριση από τους κριτικούς. Ο Ταραντίνο κέρδισε το Όσκαρ «Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου», ενώ πήρε και το ‘β ανδρικό για την ερμηνεία του Christoph Waltz ως Δρ Κινγκ Σουλτς.

Ενώ πολλοί άνθρωποι θα θεωρούσαν το Pulp Fiction ή ακόμα και τις ταινίες Kill Bill ως τις πιο αντιπροσωπευτικές προσπάθειες του Ταραντίνο, δεν είναι τελικά τα πιο επιτυχημένα εμπορικά έργα του. Αυτός ο τίτλος προορίζεται για τον Django Unchained.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης