ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γιατί ο Τζορτζ Κλούνεϊ έχει θυμώσει με τον Κουέντιν Ταραντίνο

Γιατί ο Τζορτζ Κλούνεϊ έχει θυμώσει με τον Κουέντιν Ταραντίνο

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ φέρει βαρέως τα σχόλια που έκανε ο Κουέντιν Ταραντίνο για την καριέρα του

Evan Agostini/Invision/AP / Vianney Le Caer/Invision/AP

Τον λόγο που είναι θυμωμένος με τον σκηνοθέτη Κουέντιν Ταραντίνο αποκάλυψε ο Τζορτζ Κλούνεϊ σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε την Τρίτη (13/8) στο περιοδικό GQ.

«Ο Κουέντιν είπε πρόσφατα κάποιες αηδίες για μένα, οπότε είμαι λίγο εκνευρισμένος μαζί του», δήλωσε ο ηθοποιός στη συνέντευξη που έδωσε μαζί με τον Μπραντ Πιτ, συμπρωταγωνιστή του στη νέα ταινία «Wolfs».

Ο Κλούνεϊ συνέχισε λέγοντας ότι ο Ταραντίνο «έκανε κάποια συνέντευξη όπου ανέφερε ονόματα αστέρων του κινηματογράφου» και όταν αναφέρθηκε το όνομα του Κλούνεϊ, ο σκηνοθέτης του «Pulp Fiction» είπε ότι κατά τη γνώμη του, ο Κλούνεϊ «δεν είναι αστέρας του κινηματογράφου».

«Εντάξει, φίλε, άντε γαμ**», σχολίασε ο Κλούνεϊ, με τον Πιτ – συχνό συνεργάτη του Ταραντίνο – να ξεσπάει σε γέλια. Ο ηθοποιός αναφέρεται πιθανότατα σε μια συζήτηση που είχε ένας αρθρογράφος του Deadline με τον Ταραντίνο στο Φεστιβάλ Καννών, την οποία ανέφερε σε στήλη του το 2023.

Συγκεκριμένα, συζητούσαν για το ποιον θεωρεί ο Ταραντίνο σταρ του κινηματογράφου, με ηθοποιούς όπως η Τζούλια Ρόμπερτς, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Σαρλίζ Θερόν και ο Ντενζέλ Ουάσινγκτον, μεταξύ άλλων, να κατονομάζονται ως άτομα που ταιριάζουν στον όρο.

Αλλά όταν ήρθε η ώρα του Κλούνεϊ, ο Ταραντίνο είπε: «Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που νομίζω ότι ο Τζορτζ Κλούνεϊ έχει προσελκύσει κοινό... Πότε ήταν η τελευταία του επιτυχία όπου προσέλκυσε κοινό; Πες μου μια ταινία από την αλλαγή της χιλιετίας και μετά».

«Από την αλλαγή της χιλιετίας και μετά; Αυτή είναι ολόκληρη η γαμ** καριέρα μου», σχολίασε ο Κλούνεϊ στη συνέντευξη.

Ο Κλούνεϊ έχει συνεργαστεί με τον Ταραντίνο πίσω στο 1995 όταν ο δεύτερος σκηνοθέτησε ένα επεισόδιο της σειράς «Στην εντατική», ενώ την επόμενη χρονιά συμπρωταγωνίστησαν στην ταινία «Από το Σούρουπο ως την Αυγή» όπου υποδύθηκαν δύο αδέρφια ληστές που μπλέκουν με βρυκόλακες στο Μεξικό.

Στο τέλος της συνέντευξης όμως, ο Κλούνεϊ, φρόντισε να δηλώσει πόσο τυχεροί ήταν εκείνος και ο Πιτ που έχουν επανειλημμένα συνεργαστεί με μερικούς από τους καλύτερους σκηνοθέτες του Χόλιγουντ, συμπεριλαμβανομένου του Ταραντίνο.

«Αλλά όχι, κοιτάξτε, είμαστε πραγματικά τυχεροί που συνεργαστήκαμε με αυτούς τους σπουδαίους σκηνοθέτες», είπε. «Ο σκηνοθέτης και το σενάριο είναι αυτό που σε κρατάει ζωντανό. Και το έμαθα αυτό γυρίζοντας μερικές πολύ κακές ταινίες. Δεν μπορείς να βγάλεις καλή ταινία από ένα κακό σενάριο. Απλά δεν μπορείς. Μπορείς όμως να βγάλεις μια κακή ταινία από ένα καλό σενάριο. Μπορείς να τα σκατώσεις».

Με πληροφορίες από: George Clooney has some choice words for Quentin Tarantino, who said he doesn’t think Clooney is a movie star by Alli Rosenbloom, CNN