ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σπάνιο βινύλιο των Beatles με ορθογραφικό λάθος πωλείται σε αστρονομικό ποσό

Οι Beatles, από αριστερά, ο Paul McCartney, ο Ringo Starr, ο John Lennon και ο George Harrison, στο Λονδίνο, Αγγλία, 1 Οκτωβρίου 1963.

(AP Photo)

Ένα σπάνιο σινγκλ των Beatles του 1962 έχει προκαλέσει πανικό στους πλειοδότες από όλο τον κόσμο και θα μπορούσε να πουληθεί έως και 12.000 λίρες.

Το σινγκλ βινυλίου επτά ιντσών, ένα από τα μόλις 250 παγκοσμίως, περιέχει το «Love Me Do» μαζί με το «P.S. I love you». Σύμφωνα με τον ειδικό Rob Smee, η σπάνια κατάστασή του συνδέεται επίσης με το γεγονός ότι το όνομα του Paul McCartney είναι γραμμένο λανθασμένα στο pressing και αντ' αυτού γράφει «McArtney».

Ο Smee πρόσθεσε ότι το σινγκλ είχε τραβήξει τα βλέμματα πολλών υποψηφίων και φανατικών των Beatles σε όλο τον κόσμο, επειδή το σινγκλ είναι «από τις πρώτες μέρες της καριέρας του συγκροτήματος».

Το σινγκλ ήταν το πρώτο από λίγα αντίτυπα που στάλθηκαν σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά στούντιο στις 5 Οκτωβρίου 1962, πριν από την κυκλοφορία του κύριου δίσκου. Το γεγονός ότι περιλαμβάνει μια λανθασμένη ορθογραφία χρησιμεύει μόνο για να κάνει το αντικείμενο πιο σπάνιο.

Τα ακόλουθα σινγκλ περιελάμβαναν τα «Please Please Me» και «Ask Me Why» στάλθηκαν στις 11 Ιανουαρίου 1963 και τα «From Me To You» και Thank You Girl», τα οποία στάλθηκαν στις 11 Απριλίου 1963.

«Όντας ένας από τους μόλις 250, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους συλλέκτες των Beatles και η ορθογραφία του ονόματος του Paul McCartney είναι ενδιαφέρουσα από μόνη της», εξήγησε ο Smee, σύμφωνα με το BBC.

Το βινύλιο έχει προγραμματιστεί να βγει σε δημοπρασία στη δημοπρασία του Stacey’s Auctioneers στο Chelmsford του Essex, τη Δευτέρα, και προβλέπεται να πουληθεί μεταξύ 10000 £ και 12000 £.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης