ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να δεις το «Terminator Zero» στο Netflix

Σκηνή από το «Terminator Zero» του Netflix.

Netflix

Το Terminator εμπνεύστηκε από τον James Cameron την περίοδο που αρρώστησε πολύ βαριά, την ίδια περίοδο που γύριζε το Piranha II: The Spawning (1982), κάπου εκεί, μέσα στα πυρετικά όνειρα του, του ήρθε η έμπνευση να γράψει το σενάριο που τελικά θα γινόταν και η πρώτη του μεγάλη επιτυχία στο σινεμά.

Το όνειρο που είδε δεν ήταν τίποτε άλλο από τον γνωστό μεταλλικό σκελετό που βγαίνει τρομακτικός μέσα από μία φωτιά, με τα κόκκινα μάτια του να σε καρφώνουν χωρίς έλεος. Kαι κάπου εκεί γεννήθηκε μιά από τις πιο σημαντικές μυθολογίες στο σύγχρονο σινεμά.

Ο χαρακτήρας του Εξολοθρευτή έχει αφήσει τα σημάδια του ακόμη και σήμερα πάνω σε ό,τι βγαίνει στην μεγάλη οθόνη και όχι μόνο. Τώρα με το «Terminator Zero» έχουμε μία νέα ιδέα, άκρως τολμηρή, μιας και πρόκειται για ταινία animation και μάλιστα με τον τρόπο που μας έχουν μάθει τα λεγόμενα ιαπωνικά manga.

Ποιος όμως θα μπορούσε να φανταστεί πως αυτό το όνειρο του Cameron θα έφτανε τόσο μακριά; Δύο χρόνια μετά τον εφιάλτη που είχε δει ο σκηνοθετης, το 1984, βγαίνει στις αίθουσες το πρώτο και κλασικό The Terminator.

Μέχρι τότε, κανείς δε θα μπορούσε να φανταστεί την επανάσταση που θα έφερνε στο σινεμά της επιστημονικής φαντασίας, μια επανάσταση που εξακολουθεί να επηρεάζει και να αποτελεί πηγή έμπνευσης μέχρι και σήμερα. Το sci-fi έπος του Cameron έβαλε τα θεμέλια για μερικά από τα πιο αγαπημένα και εμβληματικά franchises που έχουν ποτέ υπάρξει.

Οι ταινίες που ακολούθησαν την πρώτη και και την δεύτερη ταινία, απείχαν κατά πολύ από το επίπεδο των αρχικών δύο. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες να αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον του κοινού, τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά και δεν κατάφεραν να εντυπωσιάσουν. Η αλήθεια είναι αυτή. Τώρα όμως εδώ έχουμε κάτι πολύ διαφορετικό και φρέσκο.

40 χρόνια αργότερα, βλέπουμε στο Netflix το «Terminator Zero». Μια anime τηλεοπτική σειρά με 8 επεισόδια, που είναι αυτή τελικά η οποία δίνει τη νέα πνοή στο ταλαιπωρημένο franchise. Ποιος το περίμενε;

Βρισκόμαστε σε ένα μετα-αποκαλυπτικό Τόκιο το 1997, ακολουθούμε τον επιστήμονα Malcolm Lee που εργάζεται για την ανάπτυξη της Kokoro, μιας εξελιγμένης τεχνητής νοημοσύνης που προορίζεται να προστατεύσει την ανθρωπότητα από την απειλή της Skynet.

Ο Lee και τα παιδιά του είναι κυνηγημένοι από μια αδίστακτη δολοφονική μηχανή από το μέλλον, όταν μια μυστηριώδης στρατιώτης, η Eiko, αναλαμβάνει να τους σώσει και να αποτρέψει τα χειρότερα για την οικογένεια.

Το Terminator Zero καταφέρνει να χρησιμοποιήσει τον αφηγηματικό χρόνο με τέτοιο τρόπο ώστε να ενισχύσει τη δυναμική της πλοκής και όχι να την επισκιάσει. Επίσης δεν είναι τυχαίο πως σκηνοθέτης της σειράς είναι ο διάσημος Masashi Kudo του Bleach, κάτι που λέει πολλά για την ποιότητα. Η σειρά «Terminator Zero» είναι πιο επίκαιρη από ποτέ μιας και το κεντρικό θέμα της είναι η τεχνητή νοημοσύνη και πως μπορεί να αποβεί μοιραία για την ανθρωπότητα.

Μία πολύ καλή επιλογή αν ψάχνεις κάτι μέσα στο streaming χάος του Netflix.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης