ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι White Stripes μήνυσαν τον Ντόναλντ Τραμπ για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων

Οι White Stripes σε συναυλία τους το 2007 στην Νέα Υόρκη.

AP

Ο Τζακ και η Μεγκ Γουάιτ επανενώθηκαν για να εμποδίσουν τον Τραμπ για τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση του «Seven Nation Army» για την προεκλογική του καμπάνια.

Οι White Stripes μήνυσαν τον πρώην πρόεδρο Donald J. Trump για τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση του τραγουδιού τους για από το άλμπουμ «Elephant» το 2003, «Seven Nation Army» σε ένα προεκλογικό βίντεο που δημοσίευσε τον περασμένο μήνα η Margo Martin, η αναπληρώτρια διευθύντρια επικοινωνίας του Trump.

Τόσο η Meg όσο και ο Jack White αναφέρονται ως συνενάγοντες στην αγωγή, η οποία απαριθμεί έξι κατηγορίες παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ χρησιμοποιεί ποπ τραγούδια στην προεκλογική του εκστρατεία χωρίς άδεια και πολλοί καλλιτέχνες, όπως οι Foo Fighters και ο Isaac Hayes έχουν προσέλθει στην δικαιοσύνη για τα δικαιώματα τους.

Η μήνυση των White Stripes αναφέρει ότι ο Τραμπ και η εκστρατεία του «επέλεξαν να αγνοήσουν και να μην ανταποκριθούν στις προ της προσφυγής προσπάθειες των εναγόντων να επιλύσουν τα θέματα που αμφισβητούνται σε αυτήν την αγωγή» και αντίθετα «καταπάτησαν αδιακρίτως τα νόμιμα δικαιώματα των εναγόντων».

Αναφέρει επίσης ότι οι White Stripes «αντιτίθενται σθεναρά στις πολιτικές που υιοθέτησε και τις ενέργειες που ανέλαβε ο κατηγορούμενος Τραμπ όταν ήταν Πρόεδρος και σε εκείνες που έχει προτείνει για τη δεύτερη θητεία που επιδιώκει».

Η μήνυση, που κατατέθηκε σήμερα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, κάνει πράξη την υπόσχεση του Jack White να κινηθεί νομικά εναντίον του Τραμπ και της εκστρατείας του.

Σε μια ανάρτηση στο Instagram σήμερα, έγραψε: «Αυτή η μηχανή μηνύει τους φασίστες». Το Pitchfork επικοινώνησε με τους εκπροσώπους και τον δικηγόρο των White Stripes, Robert A. Jacobs, για επιπλέον σχόλια.

Με πληροφορίες από: The White Stripes Sue Donald Trump

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης