ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ετοιμάζεται νέο ντοκιμαντέρ για τον Jimi Hendrix και τη ζωή του

Ο Jimi Hendrix σε περιοδεία στη Γερμανία στο Rheinhalle στο Ντίσελντορφ στις 14 Ιανουαρίου 1969.

(AP Photo/Hinninger)

Το πρώτο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ για τον Jimi Hendrix που θα εγκριθεί από την οικογένεια του μουσικού είναι καθ' οδόν. Φτιαγμένο με την ευλογία της οικογένειάς του, το έχει αναλάβει ένας διάσημος σκηνοθέτης μουσικών ντοκιμαντέρ.

Ο Jimi Hendrix είναι μια από τις πιο γνωστές, σεβαστές και αγαπημένες φιγούρες στη μουσική ιστορία. Παρά το γεγονός ότι έζησε μια τραγικά σύντομη ζωή καθώς πέθανε σε ηλικία 27 ετών, η μουσική του κληρονομιά έχει διατηρήσει τη μνήμη του ζωντανή για γενιές τώρα, και θεωρείται ευρέως ως ένας από τους πιο ταλαντούχους κιθαρίστες της ιστορίας.

Υπάρχουν επίσης αμέτρητες συναρπαστικές ιστορίες από όλη τη ζωή του μουσικού, από τη νύχτα του Woodstock μέχρι την αγάπη του για την κραιπάλη. Μέχρι τώρα, η αφήγηση αυτών των ιστοριών δεν είχε ποτέ εγκριθεί από την οικογένειά του.

Ωστόσο, ένα ολοκαίνουργιο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους για τον καλλιτέχνη έχει πάρει πράσινο φως. Οι υπεύθυνοι για την κληρονομιά του Jimi Hendrix δεν είπαν ποτέ ναι σε ένα ντοκιμαντέρ ή δεν του έδωσαν ποτέ τη σφραγίδα της έγκρισής τους. Αλλά τώρα έχει δοθεί το πράσινο φως σε μια νέα παραγωγή, που σημαίνει ότι η επερχόμενη ταινία, με τίτλο «Jimi», θα είναι ένα magnum opus για τον καλλιτέχνη, με βαθύτερη πρόσβαση στη ζωή του.

Το «Jimi» θα αφηγηθεί την ιστορία μιας «μεταμορφωτικής περιόδου στην ιστορία της μουσικής, όταν ο Jimi Hendrix έβαλε φωτιά στον κόσμο - και στην κιθάρα του -», σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ντοκιμαντέρ.

Ο Bao Nguyen θα είναι ο σκηνοθέτη, φρέσκος από την παραγωγή του The Greatest Night In Pop. Στο παρελθόν ασχολήθηκε με την σκηνοθεσία του κλιπ του φιλανθρωπικού κομματιού «We Are the World» και την ιστορία που συνδέθηκε με αυτό καθώς τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής συγκεντρώθηκαν για μια νύχτα στο στούντιο. Το ντοκιμαντέρ έχει αξιολόγηση 98% στο Rotten Tomatoes και είναι υποψήφιο για Emmy.

Μιλώντας για το ντοκιμαντέρ «Jimi», ο Nguyen είπε: «Η αφήγηση της ιστορίας του Jimi Hendrix κατά τα κομβικά χρόνια του στο Λονδίνο είναι τόσο μεγάλη τιμή όσο και μοναδική ευθύνη. Το Λονδίνο ήταν πάντα μια πόλη που με εμπνέει».

Η αδερφή του Jimi Hendrix, Jani, έδωσε την ευλογία της στο έργο, λέγοντας: «Η ταινία της εμπειρίας του Jimi στο Λονδίνο θα είναι εμπνευσμένη και κατατοπιστική. όπως θα έπρεπε να είναι».

Με πληροφορίες από: Jimi Hendrix Documentary in the Works From ‘Greatest Night in Pop’ Director

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης