ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Cure κυκλοφορούν νέο υλικό για πρώτη φορά ύστερα από 16 χρόνια

Ο Ρόμπερτ Σμιθ των The Cure εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του μουσικού φεστιβάλ Corona Capital στην Πόλη του Μεξικού, Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023. 

Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved

Πέρασαν σχεδόν δύο δεκαετίες από την τελευταία φορά που οι Cure κυκλοφόρησαν νέο υλικό, και τώρα επιτέλους έφτασε ξανά η ώρα. Την 1η Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσουν δύο νέα κομμάτια.

Οι The Cure παρέμειναν ενεργοί μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ τους το 2008, «4:13 Dream», απέφυγαν όμως να κυκλοφορήσουν νέο υλικό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Οι Βρετανοί goth rockers ολοκλήρωσαν μια παγκόσμια περιοδεία τον περασμένο Δεκέμβριο, η οποία διήρκεσε για περισσότερους από 12 μήνες και περιλάμβανε τρεις παραστάσεις στο Madison Square Garden στη Νέα Υόρκη.

Κατά τη διάρκεια των ημερομηνιών της περιοδείας τους, οι The Cure έπαιζαν τακτικά νέο υλικό στους θαυμαστές τους, ωστόσο, αυτά τα τραγούδια δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει επίσημα και μένει να δούμε πότε θα κυκλοφορήσει τελικά ένα άλλο άλμπουμ.

Ως μέρος ενός νέου ζωντανού άλμπουμ, με τίτλο «The Cure – Novembre: Live in France 2022», το συγκρότημα θα κυκλοφορήσει δύο νέα τραγούδια: «And Nothing Is Forever» και «I Can Never Say Goodbye». Το «And Nothing Is Forever» ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια της συναυλίας τους στο Sud de France Arena του Μονπελιέ και το «I Can Never Say Goodbye» στο Toulouse Zénith στην ίδια περιοδεία.

Η νέα συλλογή πρόκειται να κυκλοφορήσει σε φιλικό προς το περιβάλλον βινύλιο ως μέρος μιας συνεργασίας με το Naked Record Club. Επιπλέον, όλα τα κέρδη από το «The Cure – November: Live in France 2022» θα διατεθούν στην περιβαλλοντική φιλανθρωπική οργάνωση EarthPercent, που ιδρύθηκε από τον Brian Eno.

Το 2022, ο Smith παρείχε αρκετές ενημερώσεις σχετικά με την πρόοδο ενός νέου άλμπουμ από τους The Cure και στη συνέχεια ενσωμάτωσαν νέο υλικό στα live τους στην περιοδεία τους, αλλά οι συζητήσεις έκτοτε έχουν σταματήσει.

Στα βραβεία Ivor Novello το 2022, ο Smith είπε στο NME: «Ουσιαστικά είναι ένα άλμπουμ 12 κομματιών. Είναι εκεί, είναι κάπως μισο-μιξαρισμένο και μισοτελειωμένο. Είναι περίεργο πράγμα. Έχει εξελιχθεί κάπως τα τελευταία δύο χρόνια».

Ο Smith υποσχέθηκε ότι το άλμπουμ θα «αξίζει την αναμονή» και περιέγραψε την επερχόμενη κυκλοφορία ως «το καλύτερο πράγμα που έχουμε κάνει». Επιπλέον, ο frontman εξήγησε ότι η καθυστέρηση οφείλεται κάπως στο ότι είναι «δύσκολα τατραγούδια».

Ωστόσο, σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από: The Cure to release new material for first time in 16 years

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης