ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ήταν τελικά αυτό το remake μία από τις χειρότερες ταινίες του 2024;

Σκηνή από την ταινία «The Crow» του 2024.

Lionsgate

Ο σκηνοθέτης του νέου «The Crow», Rupert Sanders πήγε για…καλό αλλά κατέληξε να κάνει κάτι πολύ «κακό» στη πορεία.

Ο Rupert Sanders στη νέα ταινία «The Crow» ήθελε να αναβιώσει στη μεγάλη οθόνη το απόκοσμο και σκοτεινό θρίλερ του Alex Proyas, που κέρδισε την αγάπη κοινού και κριτικών το μακρινό 1994. Ήταν όμως ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο εγχείρημα, το οποίο, από την πρώτη στιγμή που το μάθαμε, προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις από το κοινό.

Στους βασικούς ρόλους συναντάμε τον Bill Skarsgård ως Eric Draven και την FKA Twigs ως Shelly. Η ιστορία ακολουθεί έναν άνθρωπο που, αφού πεθαίνει κάτω από βίαιες συνθήκες μαζί με την αγαπημένη του, επιστρέφει από τον κόσμο των νεκρών για να εκδικηθεί τους υπαίτιους για την δολοφονία του.

Η νέα ταινία The Crow φαινόταν εξαρχής πως δεν θα πήγαινε καλά, καθώς το project δέχτηκε έντονες και δικαιολογημένες κριτικές από τους οπαδούς της ταινίας του 1994, οι οποίοι είπαν ότι ένα remake δεν ήταν απαραίτητο σε καμία περίπτωση.

Κι όμως είχαν δίκιο που φώναζαν οι φαν της πρώτης ταινίας. Η ταινία χάνει πολλά από τα βασικά συστατικά που θα μπορούσαν να την αναδείξουν και να την κάνουν να ξεχωρίσει κι αυτό γίνεται από την πρώτη κιόλας στιγμή που κάποιος την παρακολουθεί. Όχι μόνο αποτυγχάνει να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα και το συναίσθημα της πρώτης, αλλά επίσης δεν είναι σε θέση να προσφέρει κάτι νέο και ουσιαστικό στον θεατή.

Η σκηνοθεσία του Sanders ήθελε να κάνει μια παράξενη αναβίωση του γοτθικού στυλ του αρχικού φιλμ, χωρίς, ωστόσο, να διαθέτει μια ξεκάθαρη κατεύθυνση για το τι ακριβώς επιδιώκει να πετύχει τελικά. Κάτι πήγε να κάνει με την σκοτεινή φωτογραφία και όλο αυτό το ψευδο-γκόθικ στοιχείο, αλλά τελικά δεν κατάφερε και πολλά πέρα από το να δημιουργήσει μία κακή καρικατούρα της πρώτης ταινίας.

Στην αρχή οι σκηνές της δράσης μπορεί να σε «ψαρώσουν» στην συνέχεια όμως καταλαβαίνεις πως δεν έχουν τίποτα το πρωτότυπο. Ο λόγος που δεν είναι καλές είναι και πάλι ο ίδιος: η ταινία είναι φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο που δεν σου προκαλεί κανένα συναίσθημα. Δεν καταφέρνει να σε κερδίσει, δεν σε νοιάζει η δυστυχία και ο πόνος που βιώνει ο κεντρικός χαρακτήρας διότι καταλαβαίνεις πως είναι μάλλον άτσαλα κατασκευασμένος. η ταινία αποτυγχάνει σε όλα τα επίπεδα, ερμηνείες, σκηνοθεσία και σενάριο. Ακόμη και το σενάριο, που υποτίθεται πως είναι στρωμένο από την πρώτη ταινία, εδώ φαίνεται να «αδυνατίζει» αισθητά.

Σίγουρα δεν θα ήταν άδικο να πούμε πως το «The Crow» του 2024 είναι ίσως η χειρότερη ταινία της χρονιάς. Είναι κι αυτό μια πρωτιά όμως κατά μία έννοια…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης