ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σπάει ταμεία το «Inside Out 2»: Πάνω από ένα δισ. δολάρια στο box office εκτός ΗΠΑ

Σπάει ταμεία το «Inside Out 2»: Πάνω από ένα δισ. δολάρια στο box office εκτός ΗΠΑ

Από την ταινία κινουμένων σχεδίων

ΑΠΕ

Νέο ρεκόρ καταγράφει η αγαπημένη ταινία κινουμένων σχεδίων «Inside Out 2» η οποία κατάφερε να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο box office των χωρών εκτός των ΗΠΑ και  να γίνει μία από τις 12 παραγωγές στην ιστορία -και η μοναδική ταινία κινουμένων σχεδίων- που κατάφερε να το πετύχει.

Σύμφωνα με το Variety, μολονότι 55 ταινίες έχουν συγκεντρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως, μόλις δώδεκα έχουν καταφέρει να αγγίξουν αυτό το σημείο αναφοράς, μόνο από τις αγορές των χωρών εκτός των ΗΠΑ και 11 από αυτές είναι live action ταινίες.

Ενώ η ταινία της Disney «The Lion King», το 2019 κέρδισε το εκπληκτικό ποσό των 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις υπόλοιπες χώρες το στούντιο είχε κατηγοριοποιήσει το ριμέικ ως live-action και όχι ως CGI ταινία οπότε το «Inside Out 2» είναι τεχνικά η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων που μπαίνει στο πολυπόθητο κλαμπ.

Η αγαπημένη ταινία ακολουθεί τη 13χρονη Ράιλι όπου η μετάβασή της από την παιδική ηλικία στην εφηβεία προκαλεί σοβαρές αναταραχές στο Κέντρο Ελέγχου του εγκεφάλου της.

Τα συναισθήματά της, Χαρά, Φόβος, Aηδία, Θυμός και Λύπη, ξυπνούν μέσα στη νύχτα καθώς ένα συνεργείο κατεδάφισης διαλύει το κέντρο ελέγχου και εγκαθιστά μια νέα, πορτοκαλί κονσόλα που αποτελείται από νέα συναισθήματα, το Άγχος (Μάγια Χοκ -Maya Hawke), τη Ζήλια, την Ανία και τη Νοσταλγία.

Το «Inside Out 2», είναι ήδη η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις της χρονιάς με 1,649 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 646,3 εκατ. δολ. στις ΗΠΑ και 1,002 δισ. στις υπόλοιπες χώρες. Επίσης στην θριαμβευτική της πορεία ξεπέρασε και το «Frozen II», κατακτώντας την κορυφή ως η πιο επιτυχημένη ταινία κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών.