ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο παρενοχλείται από «φαντάσματα» σε ξενοδοχείο της Σκωτίας

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο παρενοχλείται από «φαντάσματα» σε ξενοδοχείο της Σκωτίας

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο φτάνει στα 27α ετήσια Βραβεία Σωματείου Καλλιτεχνικών Διευθυντών το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2023, στο ξενοδοχείο Intercontinental στο Λος Άντζελες. 

AP

Στα γυρίσματα της νέας του ταινίας που θα έχει σχέση με τον Φρανκενστάιν.

Ο σκηνοθέτης του Shape of Water, Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, ανέφερε ότι ενοχλήθηκε από μια υπερφυσική παρουσία ενώ διέμενε σε ξενοδοχείο στη Σκωτία για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας.

Ο Ντελ Τόρο, ο οποίος είναι γνωστός για τις ταινίες του που εμβαθύνουν στο περίεργο, τρομακτικό και περιστασιακά φρικτό, δημοσίευσε μια σειρά από μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας ότι το δωμάτιο που είχε επιλέξει σε ένα ξενοδοχείο στο Αμπερντίν έχει μια «καταπιεστική» ατμόσφαιρα και ότι «κάτι βρίσκεται σε εκείνο το δωμάτιο μαζί μου».

https://www.instagram.com/p/C-_mA0QMRLk/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο Μεξικανός σκηνοθέτης είπε ότι επέλεξε να μείνει στο δωμάτιο αφότου εκκενώθηκε από έναν από τους παραγωγούς του: «Τα περίεργα ηλεκτρικά και φυσικά φαινόμενα την τρόμαξαν κι έτσι αποφάσισε να αλλάξει δωμάτιοι».

Καθως ο ίδιος είδε την ευκαιρία να ζήσει σε ένα πραγματικά «στοιχειωμένο» δωμάτιο, ο Ντελ Τόρο ανέφερε αργότερα: «Τίποτα δεν έχει συμβεί ακόμα, αλλά η ατμόσφαιρα στο δωμάτιο είναι καταπιεστική και δεν πρόκειται να περάσω πολύ περισσότερο χρόνο εκεί γιατί αρχίζω και φοβάμαι».

Πρόσθεσε ότι επέλεξε να μην κοιμηθεί τελικά σε αυτό το δωμάτιο: «Κράτησα [το δωμάτιο] αλλά κοιμάμαι αλλού – χρειάζομαι έξι ώρες ύπνου για να έχω μια καλή μέρα στα γυρίσματα… κάτι υπάρχει σε αυτό το δωμάτιο μαζί μου που δεν με αφήνει να ηρεμήσω».

Ο Ντελ Τόρο βρίσκεται στη Σκωτία για τα γυρίσματα μιας νέας προσαρμογής του κλασικού μυθιστορήματος της Μαίρη Σέλλεϋ Φρανκενστάιν, με τον Όσκαρ Άιζακ ως Βίκτορ Φρανκενστάιν και τον Τζέικομπ Έλορντι ως το τέρας.

Και πρόσθεσε: «Μένω πάντα στο «πιο στοιχειωμένο δωμάτιο» σε όλα τα ξενοδοχεία που πηγαίνω, αλλά μόνο τώρα βίωσα κάτι τόσο υπερφυσικό.»

Με πληροφορίες από: ‘Something is in that room’: Guillermo del Toro disturbed by ‘ghosts’ in Scottish hotel