ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Bob Dylan θα κυκλοφορήσει νέα μουσική αποκλειστικά για τη ταινία «Reagan»

Ο Bob Dylan θα κυκλοφορήσει νέα μουσική αποκλειστικά για τη ταινία «Reagan»

Ο μουσικός Bob Dylan και οι Rolling Thunder Revue εμφανίζονται σε μια συναυλία για τον πυγμάχο Rubin "Hurricane" Carter, Ιανουάριος 1976. Ο μουσικός Bob Neuwirth είναι στα δεξιά. 

AP

Νέα μουσική του θρυλικού τραγουδιστή και τραγουδοποιού Bob Dylan έρχεται σύντομα, ο ίδιος βρίσκεται στο στούντιο και ηχογραφεί ένα κομμάτι για την επερχόμενη βιογραφική ταινία του Ronald Reagan.

Ο Dylan ηχογράφησε μία διασκευή από τραγούδι της δεκαετίας του 1930 για την ταινία Reagan. Η ταινία βρισκόταν στα σκαριά εδώ και πολύ καιρό και αφορά τη ζωή της πολιτικής φιγούρας των ΗΠΑ. Τώρα, πρόκειται να κυκλοφορήσει στα τέλη Αυγούστου στις ΗΠΑ, με πρωταγωνιστή τον Dennis Quaid ως τον πρώην πρόεδρο, δίπλα στους Penelope Ann Miller, Robert Davi, Lesley-Anne Down και άλλους.

Μετά την ανακοίνωση του σάουντρακ, το όνομα του Dylan ηταν το πιο ηχηρό, καθώς πρόκειται να συνεισφέρει με μια διασκευή σε κομμάτι του Cole Porter του 1934, «Don’t Fence Me In». Επιπλέον, η ταινία περιλαμβάνει αρκετούς επώνυμους μουσικούς που ηχογραφούν κλασικά κομμάτια, συμπεριλαμβανομένου του Gene Simmons που διασκευάζει το «Stormy Weather».

Μιλώντας στο Spin, ο σταρ της ταινίας Quaid μίλησε για τη συμμετοχή του Dylan στο soundtrack. «Έχουμε την τιμή να συμμετέχει ο Bob στην ταινία μας», είπε, προσθέτοντας, «Του δώσαμε την ελευθερία να κάνει όποιο τραγούδι ήθελε, είτε πρωτότυπο είτε διασκευή, και επέλεξε το «Don't Fence Me In».

Συνέχισε, «Ο Bob είναι μεγάλος λάτρης του αμερικανικού τραγουδιού». Αναφερόμενος στο βιβλίο του καλλιτέχνη, The Philosophy of Modern Song, ο Dylan έγραψε 60 δοκίμια για τη δουλειά άλλων καλλιτεχνών, που εκτείνονται σε δεκαετίες και είδη ως απόδειξη της γνώσης και της αγάπης του για τη μουσική πέρα ​​από τη δική του.

Ο Quaid παρατήρησε επίσης: «Ήμασταν ενθουσιασμένοι με τον τρόπο που ερμήνευσε το τραγούδι. Είναι ένας πραγματικός εθνικός θησαυρός και ήταν η τέλεια προσθήκη στην ταινία».

Η εμπλοκή του Dylan στην ταινία έρχεται καθώς η δική του βιογραφική ταινία πλησιάζει την ημερομηνία κυκλοφορίας της. Το A Complete Unknown κυκλοφορεί αυτόν τον Δεκέμβριο στις Ηνωμένες Πολιτείες, με πρωταγωνιστή τον Timothée Chalamet ως θρύλο της folk Bod Dylan και τη Monica Barbaro ως Joan Baez.