ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θα μπορέσει το «A Complete Unknown» να αποτυπώσει τη μαγεία των συναυλιών του Bob Dylan;

Σκηνή από την ταινία «A Complete Unknown»

Range Media Partners Veritas Entertainment Group The Picture Company Turnpike Films

Οι σινεφίλ ενθουσιάστηκαν όταν κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ για τη βιογραφική ταινία του Bob Dylan, A Complete Unknown. Το teaser έδωσε στους ανθρώπους την πρώτη τους γεύση στο να παρακολουθήσουν τον Timothée Chalamet να αναλαμβάνει τον ρόλο του Bob Dylan και να προσπαθεί να συλλάβει τη μυστηριώδη γοητεία του τραγουδιστή.

Κυκλοφορώντας τον Δεκέμβριο, η κουβέντα γύρω από την ταινία γίνεται σταδιακά όλο και πιο δυνατή. Ενώ οι θαυμαστές της οθόνης αμφισβητούν αν ο Chalamet είναι το σωστό πρόσωπο για το ρόλο, οι λάτρεις της μουσικής έχουν το μυαλό τους στραμμένο αλλού.

Στο teaser βλέπουμε τον Chalamet στη σκηνή ως Dylan. Ακούγεται σωστά, αλλά δεν δίνεται βλέπουμε κάτι άλλο. Στέκεται μόνος στη σκηνή, μια κιθάρα στα χέρια του και ένα εκτυφλωτικό φως που λάμπει προς τα κάτω για να αποκαλύψει τη σιλουέτα του και όχι πολύ από το πλήθος. Ως εκ τούτου, μας αφήνει να αναρωτιόμαστε ποιο μέρος των ζωντανών σόου του Dylan θα δούμε σε αυτή τη βιογραφική ταινία. Τίθεται επίσης το ερώτημα εάν θα απεικονιστούν με ακρίβεια οι ζωντανές του εμφανίσει που έγραψαν ιστορία.

Το ζήτημα με την κινηματογραφική απόδοση των συναυλιών του Dylan οφείλεται στο γεγονός ότι οι συναυλίες του δεν έμοιαζαν με των άλλων. Συνήθως, όταν πηγαίνετε σε μια ζωντανή παράσταση, παρακολουθείτε ένα συγκρότημα να ερμηνεύει μερικά τραγούδια και απολαμβάνετε να ζείτε από κοντά αυτό που ακούτε στον ελεύθερο χρόνο σας. Αυτό δεν το πήραν ποτέ οι άνθρωποι από τον Dylan και σήμαινε ότι οι συναυλίες του ήταν πάντα ιδιαίτερα διχαστικές για το κοινό.

Ο Leonard Cohen μίλησε κάποτε για το ότι είδε τον Dylan να παίζει ζωντανά και προσπάθησε να περιγράψει το μυστικιστικό συναίσθημα της συναυλίας. Ο Cohen έθιξε το γεγονός ότι το να τον βλέπεις να παίζει ζωντανά ήταν μια εντελώς διαφορετική εμπειρία σε σύγκριση με το πώς ήταν να ακούς τα στούντιο άλμπουμ του.

Για έναν μάγο των λέξεων όπως ο Leonard Cohen το να δυσκολεύεται να αναπτύξει μια σωστή περιγραφή του τι κάνει σπουδαία μια συναυλία του Bob Dylan τόσο μοναδική, σημαίνει πως οι παραγωγοί του Complete Unknown σίγουρα έχουν δύσκολη δουλειά να κάνουν.

Τούτου λεχθέντος, κανείς δεν σκέφτηκε ποτέ για μια στιγμή ότι η καταγραφή της ζωής και των εποχών ενός από τους πιο σημαντικούς, συναρπαστικούς και μυστηριώδεις συντελεστές της μουσικής θα ήταν εύκολη, οπότε η πρόκληση της σωστής απόδοσης των ζωντανών συναυλιών του είναι απλώς ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι θέλουν να δουν την ταινία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης