ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Bookreads: O Gabriel Smith με το «Brat» προσπαθεί απεγνωσμένα να εντυπωσιάσει

Ο συγγραφέας Gabriel Smith. 

G.S.

Στον απόηχο του θανάτου του πατέρα του και της μετακόμισης της μητέρας του σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα, ένας 20χρονος Βρετανός μυθιστοριογράφος ονόματι Γκάμπριελ επιστρέφει στο πατρικό.

Φαινομενικά, είναι εκεί για να προετοιμάσει την περιουσία των γονιών του προς πώληση, αλλά επίσης μοιάζει να κρύβεται από ένα πλήθος προβλημάτων. Για αρχή, παρά το γεγονός ότι έλαβε μια αρκετά μεγάλη προκαταβολή για το δεύτερο βιβλίο του, ο Γκάμπριελ δεν έχει γράψει λέξη ακόμα.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια των μεθυσμένων εξερευνήσεων του σπιτιού, ανακαλύπτει ότι η δομή του σε ορισμένα σημεία καταρρέει από την υγρασία. Η κοπέλα του τον εγκαταλείπει και συναντά ένα ζευγάρι περίεργων εφήβων και τους προσκαλεί στο σπίτι. Επίσης σε όλο το βιβλίο κάποιος υποτίθεται πως παρακολουθεί τον Γκάμπριελ.

Μεγάλο μέρος του πραγματικού κειμένου του «Brat» αποτελείται από επιμέρους ιστορίες μέσα στην κύρια ιστορία. Μερικές παρουσιάζονται εν μέρει και άλλες πλήρως. Σε ένα γραπτό της μητέρας του, ο Γκάμπριελ βρίσκει ένα μυθιστόρημα, όπου μια γυναίκα με το ίδιο όνομα πεθαίνει σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Στο σπίτι του πατέρα του, υπάρχει ένα σενάριο για φίλους που μαζεύονται κάθε εβδομάδα για να παρακολουθήσουν ένα παλιό ηχογραφημένο επεισόδιο κωμικής σειράς, καταγράφοντας τις αλλαγές που εμφανίζονται με κάθε νέα προβολή. Στη συνέχεια, υπάρχουν οι δύο ιστορίες της πρώην κοπέλας του Γκάμπριελ, Κέι, η μία από τις οποίες ακολουθεί έναν Ρώσο ολιγάρχη με παράξενες σεξουαλικές διαθέσεις.

Η γραφή δεν είναι άσχημη αλλά όμως κάτι δεν πάει καλά στις προθέσεις του Smith, μοιάζει διαρκώς να θέλει να μας εντυπωσιάσει με μία alt lit γραφή που πλέον είναι αρκετά ξεπερασμένη. Ο ίδιος ο Gabriel Smith υπήρξε προστατευόμενος του εναλλακτικού εκδότη Giancarlo Di Trapano ο οποίος έτρεχε τις εκδόσεις Tyrant Books, μετά όμως τον πρόωρο θάνατο του δευτέρου, ο Smith αναγκάστηκε να πάει το γραπτό του αλλού.

Το Brat είναι ένα βιβλίο με αρκετά καλή ατμόσφαιρα αλλά με χαρακτήρες που δεν πείθουν στο τέλος. Ξεκινάει καλά αλλά κάπου το χάνει στην πορεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης