ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Τιμ Ρόμπινς επικρίνει τις θεωρίες συνωμοσίας με τον Ντόναλντ Τραμπ και την ταινία του

Ο Τιμ Ρόμπινς επικρίνει τις θεωρίες συνωμοσίας με τον Ντόναλντ Τραμπ και την ταινία του

O TIm Robbins στα Governor Awards, 2023. 

Invision

Ο ηθοποιός Τιμ Ρόμπινς έδωσε μια καταδικαστική απάντηση σε μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας που προέκυψαν το Σαββατοκύριακο μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, συνδέοντας το περιστατικό με μια από τις ταινίες του της δεκαετίας του 1990.

Το 1992 η σατιρική ταινία «Bob Roberts» που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Ρόμπινς, ο οποίος πρωταγωνιστεί επίσης στην ταινία ως ο φανταστικός δεξιός πολιτικός που υπηρετεί ως υποψήφιος για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα σε επερχόμενες εκλογές για τη Γερουσία, επανήλθε τώρα στην δημοσιότητα.

Η καμπάνια του Roberts έχει σημαντική οικονομική υποστήριξη λόγω της προηγούμενης επιχειρηματικής του επιτυχίας και της καριέρας του ως συντηρητικού φολκ τραγουδιστή. Κάποια στιγμή, ο Roberts οργανώνει μια ψεύτικη απόπειρα δολοφονίας που επιζεί για να ενισχύσει την υποστήριξη από τους ψηφοφόρους και έτσι να κερδίζει τις εκλογές.

Από την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Ιουλίου, ορισμένα στοιχεία έχουν επισημάνει την πιθανή σχέση με την ταινία του Ρόμπινς με το περιστατικό του Τραμπ, αλλά ο ίδιος ο ηθοποιός και σκηνοθέτης θέλει να απορρίψει τη σύνδεση, γράφοντας στο Twitter:

«Σε όποιον κάνει παραλληλισμό μεταξύ της ταινίας μου και την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, ας το ξεκαθαρίσουμε. Αυτό που συνέβη χθες ήταν μια πραγματική απόπειρα κατά της ζωής ενός υποψηφίου για την προεδρία. Εκείνοι που αρνούνται ότι η απόπειρα δολοφονίας ήταν αληθινή είναι πραγματικά διαταραγμένοι».

Στην προεκλογική συγκέντρωση κοντά στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια, ο Τραμπ πυροβολήθηκε στο πάνω μέρος του κεφαλιού ενώ μιλούσε στο κοινό. Ο δράστης ήταν ένας 20χρονος από την Πενσυλβανία, ονόματι Thomas Matthew Crooks, ο οποίος πυροβόλησε αρκετούς γύρους από ένα τουφέκι, σκοτώνοντας ένα μέλος του ακροατηρίου και τραυματίζοντας σοβαρά δύο άλλους.

Η ταινία του Ρόμπινς του 1992 χρησίμευσε ως το σκηνοθετικό ντεμπούτο του ηθοποιού και επικεντρώθηκε σε έναν χαρακτήρα που είχε παίξει στο παρελθόν σε ένα μικρό τμήμα από το Saturday Night Live.

Με πληροφορίες από: Tim Robbins Slams Conspiracy Theories Linking His Movie to Trump Shooting

ΔΗΜΟΦΙΛΗ