ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Μπομπ Ντύλαν κυκλοφορεί boxset 431 κομματιών που ηχογραφήθηκαν το 1974

Σε αυτήν τη φωτογραφία αρχείου της 6ης Φεβρουαρίου 2015, ο Bob Dylan αποδέχεται το βραβείο MusiCares Person of the Year 2015 στην έκθεση MusiCares Person of the Year 2015 στο Λος Άντζελες. 

AP

Ο Μπομπ Ντύλαν ανακοίνωσε λεπτομέρειες για το The 1974 Live Recordings, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος και εξιστορεί τις περιοδείες του 1974.

Το μαμούθ boxset 431 κομματιών ηχογραφήθηκε ενώ ο Ντύλαν βρισκόταν στο δρόμο με τους The Band σε μια εκτενή περιοδεία στις αρένες. Συνολικά, τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στη συλλογή θα κατανεμηθούν σε 27 δίσκους, ο οποίος πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 20 Σεπτεμβρίου 2024 από την Columbia και την Legacy Recordings.

Ενώ ορισμένα από τα κομμάτια που εμφανίζονται στο The 1974 Live Recordings έχουν κυκλοφορήσει προηγουμένως, 417 δεν έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας έκδοσης του "Forever Young", η οποία κυκλοφόρησε στις 9 Ιουλίου.

Επιπλέον, ο Jack White και η εταιρία του Third Man Records πρόκειται να κυκλοφορήσει το 1974 Live Recordings: The Missing Songs From Before The Flood.

Η περιοδεία του Dylan το 1974 άλλαξε τη μουσική βιομηχανία όπως τη γνωρίζουμε σήμερα. Ενώ είναι ολοένα και πιο σύνηθες για τους καλλιτέχνες να παίζουν σε αρένες σε κάθε μεγάλη πόλη, με αυτή την έννοια, ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός ήταν πρωτοπόρος και άνοιξε το δρόμο για άλλους να κάνουν το ίδιο στο μέλλον.

Η περιοδεία 40 ημερομηνιών στη Βόρεια Αμερική ήρθε λίγο μετά την κυκλοφορία του Planet Waves με τους The Band, το οποίο ο Dylan ξεκίνησε για να προωθήσει στο δρόμο. Εκτός από το να παίζει τεράστιους χώρους, έδωσε επίσης στους θαυμαστές τους την πρώτη ευκαιρία να τον δουν να παίζει μετά από επτά χρόνια μετά από μια περίοδο στην έρημο για τον αινιγματικό μουσικό.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κανένας από τους θαυμαστές του δεν γνώριζε τι έκανε εκεί.

Η περιοδεία περιλάμβανε τρεις συναυλίες στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης και άλλες τρεις συναυλίες στο The Forum στο Inglewood. Ήταν μια πρωτοποριακή διαδρομή που βοήθησε στη δημιουργία ενός σχεδίου για το μέλλον των περιοδειών σε μεγάλη κλίμακα για καλλιτέχνες του αναστήματος του Dylan και άλλαξε το μέλλον της ζωντανής ψυχαγωγίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης