ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Νικ Κέιβ και οι Bad Seeds μοιράζονται το νέο τους τραγούδι «Frogs»

Ο Νικ Κέιβ και οι Bad Seeds μοιράζονται το νέο τους τραγούδι «Frogs»

Ο Nick Cave παίζει στο Orpheum Theatre, Παρασκευή, Οκτ. 27, 2023, στο Λος Άντζελες.

Invision

Με το επερχόμενο 18ο στούντιο άλμπουμ τους στον ορίζοντα, ο Νικ Κέιβ και οι The Bad Seeds μοιράστηκαν το «Frogs», το δεύτερο σινγκλ από τον Wild God. Ωστόσο, το κομμάτι ήταν στην πραγματικότητα το πρώτο που γράφτηκε για το άλμπουμ.

Οι Bad Seeds, ως συλλογική μονάδα, συμπεριλαμβανομένων των «τρομακτικών» ηγετών τους, είναι εντελώς αγνώριστοι από την πρώτη τους μορφή. Οι άγριοι πανκ ρόκερς έχουν αποσυρθεί εδώ και καιρό. Η βία και η βλασφημία σε άλμπουμ όπως το Murder Ballads είναι παρελθόν ή τα σπειροειδή κομμάτια υψηλού οκτανίου όπως το «The Mercy Seat».

Αντίθετα, το συγκρότημα στηρίζεται τώρα σε πολύ διαφορετικές αποχρώσεις. Η αφήγηση του Cave είναι εκεί, αλλά είναι πολύ πιο αραιή, εικονίζεται από μια σειρά από μεταφορές και αφαιρετικές σκηνές και όχι από οποιαδήποτε δομημένη αφήγηση. Ενορχηστρωτικά, το συγκρότημα έχει μαλακώσει, καθώς ο ροκ ήχος τους αντικαθίσταται από κάτι συνολικά πιο μεγάλο και πιο κινηματογραφικό.

Το «Frogs» έχει αμυδρές λάμψεις της καταστροφής που κυριαρχούσε στο έργο του συγκροτήματος, το σύνολο όμως μοιάζει περισσότερο σαν ένα ηχητικό χαλί για μία ρομαντική ταινία του Αντονιόνι. Μας αρέσει κάτι τέτοιο; Δεν ξέρουμε ακόμη. Πρέπει να ακούσουμε όλο το άλμπουμ για να κρίνουμε.

Από την αρχή μέχρι το τέλος, το κομμάτι είναι γεμάτο πλήκτρα και έγχορδα. Τα φωνητικά του Cave είναι τεράστια, με σχεδόν παραδεισένια ηχητικά τοπία του συγκροτήματος που μοιάζουν να διογκώνονται άμορφα σαν σύννεφα. Το συγκρότημα κατά κάποιο τρόπο ακούγεται περισσότερο σαν χορωδία παρά σαν ροκ συγκρότημα.

Εμείς περιμένουμε με αγωνία το νέο τους άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Με πληροφορίες από: Nick Cave and The Bad Seeds share life-affirming epic, ‘Frogs’

ΔΗΜΟΦΙΛΗ