ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Record Digging: H Billie Eilish «χτυπάει» δυνατά με ένα συνδυασμό bedroom pop και arena hits

Η Billie Eilish στα ετήσια βραβεία Screen Actors Guild Awards το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 στο Λος Άντζελες.

AP

Το τρίτο άλμπουμ της Billie Eilish βρίσκει την πρώην έφηβη-θαύμα, τώρα 22 ετών, πιθανώς να αντισταθμίζει τα «θέλω» της για την πρώτη φορά. Έχει δημιουργήσει μια mainstream ποπ καριέρα ως το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Στο ντεμπούτο της «When We All Fall Sleep Where Do We Go», η Eilish εξαπέλυσε ένα ανατριχιαστικό τσίρκο εφηβικών εφιαλτών.

 

Το δεύτερο άλμπουμ, «Happier Than Ever» (2021), βούτηξε βαθιά στο σπαραγμό, την ανδρική τοξικότητα και τη θετικότητα του σώματος, με την Eilish να διοχετεύει vintage στάρλετ δονήσεις με έντονη ειρωνεία.

Οι ηχητικές παλέτες είναι μεγαλύτερες, η φωνή πιο ώριμη, αλλά είμαστε ακόμα βαθιά στη σφαίρα όπου το καλό DIY bedroom pop- minimal και εκκεντρικό και bloopy - αυξάνεται και εμπλουτίζεται από τους παραγωγούς, μόνο αν και όταν η Billie θέλει να συμβεί.

Όπως υποδηλώνει ο τίτλος του τρίτου άλμπουμ, το «Hit Me Hard and Soft» είναι μια σύνθετη περίπτωση, η οποία βασίζεται σε χαρακτηριστικά στοιχεία των προηγούμενων έργων της – τα στοιχειωμένα ηχητικά μέρη του πρώτου άλμπουμ, το μεθυστικό αιφνιδιασμό του δεύτερου. συσκευάζεται σε ένα επικό κρεσέντο και μέσω μιας ψιθυριστής αυτοσυγκράτησης.

Σίγουρα η Eilish προσπαθεί πολύ περισσότερο, μουσικά μιλώντας, από την συνάδελφο της -μηχανή πώλησης merchandising – Taylor Swift, η οποία περισσότερο σχέση έχει με μία αλυσίδα ρούχων παρά με μουσικό, κι αυτό φαίνεται σε κάθε τραγούδι του δίσκου.

Το άλμπουμ της Eilish δεν θα μπορούσε να είχε σχεδιαστεί καλύτερα έτσι ώστε να μοιάζει με το ακριβώς αντίθετο από τα τελευταία άλμπουμ της Beyoncé ή της Swift.

Η Eilish έχει βάλει ξανά ψηλά τον πήχη, με ένα άλμπουμ που μπορεί να θεωρηθεί μία τίμια εξέλιξη της καριέρας της, παρόλο που ο χώρος τη ποπ πλέον δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα παιχνίδι μάρκεντινγκ που καμία σχέση δεν έχει με την καλή μουσική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης