ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όταν ο Ντέιβιντ Μπάουι επιβίωνε μόνο πίνοντας γάλα - Ζούσε σε στούντιο ηχογράφησης

Όταν ο Ντέιβιντ Μπάουι επιβίωνε μόνο πίνοντας γάλα - Ζούσε σε στούντιο ηχογράφησης

Ο Ντέιβιντ Μπάουι, μπροστά αριστερά, και Μπομπ Γκέλντοφ, δεξιά δεξιά, στη συναυλία Live Aid στο στάδιο Γουέμπλεϊ στο Λονδίνο, 1985.

AP

Ο David Bowie δεν έτρωγε σχεδόν τίποτα ενώ έφτιαχνε μουσική στα Rockfield Studios τη δεκαετία του 1970. Ο τραγουδιστής του «Starman», ο οποίος πέθανε το 2016, ζούσε σε ένα στούντιο ηχογράφησης στην επαρχία της Ουαλίας ενώ έκανε παραγωγή του άλμπουμ του 1980 Soldier του Iggy Pop.

Σύμφωνα με την Tiffany Murray, της οποίας η μητέρα Joan ήταν η σεφ στο Rockfield, ο Bowie σπάνια έτρωγε φαγητό, αλλά συχνά ζητούσε ένα ποτήρι γάλα. «Ο Μπάουι επέζησε με γάλα», είπε η Μάρεϊ.

Μιλώντας στους Times, η Murray περιέγραψε τον Bowie ως έναν «ήσυχο άνθρωπο με περίεργα μάτια που δεν έτρωγε πραγματικά τίποτα».

Σύμφωνα με τον βιογράφο και συγγραφέα του Strange Fascination – David Bowie: The Definitive Story, David Buckley, η διατροφή του Bowie αποτελούνταν κυρίως από γάλα και κόκκινες και πράσινες πιπεριές.

Οι περίεργες διατροφικές συνήθειες του τραγουδιστή φέρεται να προήλθαν από τον αυξανόμενο εθισμό του στην κοκαΐνη. Ο Bowie ήταν φοβερά αδύνατος στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ισχυρίστηκε ο κιθαρίστας του Carlos Alomar.

Ο Bowie πέθανε τον Ιανουάριο του 2016 σε ηλικία 69 ετών περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του μετά από μια «θαρραλέα μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο». Υπήρχαν φήμες εντός της βιομηχανίας σχετικά με την κακή υγεία του Bowie, αλλά οι λεπτομέρειες της διάγνωσης του καρκίνου κρατήθηκαν σε μεγάλο βαθμό απόρρητες.

Ο Bowie ήταν ένας από τους πολλούς αξιόλογους μουσικούς που έκαναν άλμπουμ στο Rockfield. Την ίδια στιγμή που αυτός και ο Iggy Pop έφτιαχναν τους Soldier, ενώ το σκωτσέζικο συγκρότημα Simple Minds δούλευε και ζούσε επίσης στο Rockfield.

Η Joan ετοίμασε κάποτε στους μουσικούς έναν ολόκληρο σολομό Wye ποσέ με λευκό κρασί, λεμόνι, βούτυρο και μάραθο. Οι μουσικοί, ωστόσο, φέρεται να έφαγαν μετά βίας κάποιο από τα γεύματα και τα αποφάγια τελικά δώθηκαν σε μια εκκλησία στο Bodenham.

Αν και η ομάδα σπάνια κατανάλωνε το φαγητό που ετοίμαζε η Joan, η ίδια αγαπούσε πολύ όλους τους μουσικούς.

Ο ιδιόρρυθμος Ozzy Osbourne

Εν τω μεταξύ, όταν ο Ozzy Osbourne έμεινε στο στούντιο, τρομοκρατούσε την Murray, που ήταν παιδί τότε, χορεύοντας στο γειτονικό νεκροταφείο κάποια νύχτα.

«Ακόμα και τώρα, το να συναντάς τον Ozzy Osbourne σε ένα νεκροταφείο τη νύχτα θα ήταν εφιάλτης» είπε.

Για να επανορθώσει, ο ροκ σταρ πήγε στο πολυτελές πολυκατάστημα Harrods και τους έβαλε να παραδώσουν ένα φορτηγό με παιχνίδια στο στούντιο ηχογράφησης στην Ουαλία για την μικρή τότε Murray.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα Rockfield Studios, ο Osbourne εμφανιζόταν επίσης στα παράθυρα του σπιτιού πυροβολώντας με ένα κυνηγετικό όπλο ενώ η Joan Murray μαγείρευε στην κουζίνα, ισχυρίστηκε η κόρη της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ