ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ολλανδία, Ισπανία και Δανία «γράφουν» τα πιο πολλά χιλιόμετρα οδήγησης σε ΕΕ και ΗΠΑ

Ολλανδία, Ισπανία και Δανία «γράφουν» τα πιο πολλά χιλιόμετρα οδήγησης σε ΕΕ και ΗΠΑ
Tα οχήματα από την Ολλανδία έχουν την υψηλότερη μέση ετήσια χιλιομετρική απόσταση – 29.851 χλμ. σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Pixabay

Μία ενδιαφέρουσα έκθεση που κυκλοφόρησε από την CarVertical και δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της εταιρίας την περασμένη εβδομάδα στα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης δείχνει πως τα οχήματα από την Ολλανδία έχουν την υψηλότερη μέση ετήσια χιλιομετρική απόσταση – 29.851 χλμ. σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Ακολουθούν τα αυτοκίνητα από την Ισπανία (29.017 χλμ.), τη Δανία (27.346 χλμ.), το Βέλγιο (24.308 χλμ.) και τη Γαλλία (23.775 χλμ.).

Τα αυτοκίνητα από τη Βουλγαρία έχουν μέση ετήσια χιλιομετρική απόσταση 20.999 χλμ, που είναι η 13η υψηλότερη τιμή μεταξύ 27 ευρωπαϊκών χωρών συν των Ηνωμένων Πολιτειών, των οποίων τα οχήματα ελέγχονται στην CarVertical, μια υπηρεσία ελέγχου του ιστορικού οχήματος με έδρα στο Ταλίν.

Η Βουλγαρία πάνω από τις ΗΠΑ!

Οσο κι αν φαίνεται παράξενο, η διανυθείσα χιλιομετρική απόσταση που αναφέρεται για τα αυτοκίνητα της Βουλγαρίας είναι υψηλότερη σε σχέση με τη διανυθείσα απόσταση για αυτοκίνητα που εισήχθησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες (16.941 χλμ.).

Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ βρίσκονται στο κάτω μέρος της κατάταξης. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Αμερικανοί οδηγούν λιγότερο από τους πολίτες άλλων χωρών, αλλά ότι τα περισσότερα οχήματα που εισάγονται από τις ΗΠΑ φτάνουν στην Ευρώπη με μεγάλες ζημιές.

Διαφορετικά, οι έμποροι αυτοκινήτων δεν θα θεωρούσαν κερδοφόρο να τα μεταπωλούν, εξηγεί η CarVertical.

Ο αριθμός των χιλιομέτρων που διανύουν τα αυτοκίνητα ανά έτος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λαμβάνει υπόψη ο επίδοξος αγοραστής ενός αυτοκινήτου. Επίσης, γνωρίζοντας τη χιλιομετρική απόσταση που διανύουν ετησίως οι οδηγοί αυτοκινήτων στη χώρα σας, μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε πιθανές μειώσεις στον χιλιομετρητή, συνιστά η εταιρία.