ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Ford θέλει νίκη στο Ντακάρ με το Raptor T1+

Το Raptor T1+, που παρουσιάστηκε επίσημα στο Goodwood, είναι το αγωνιστικό με το οποίο η Ford φιλοδοξεί να κερδίσει το επόμενο Ράλλυ Ντακάρ, που θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο στη Σαουδική Αραβία.

Αν και βασίζεται στα Ford F-150 και Ranger είναι 100% αγωνιστικό που έχει εξελιχθεί με αποκλειστικό στόχο την επικράτηση στους αμμόλοφους της αραβικής χώρας.

Το Raptor T1+ σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την M-Sport LTD και τους εξειδικευμένους στα ράλλυ μηχανικούς της ομάδας. ‘Ετσι διαθέτει καθαρά αγωνιστικά στοιχεία, όπως τα διπλά ψαλίδια της ανάρτησης εμπρός και πίσω, με ελευθερία διαδρομής που ξεπερνά τα 33 εκατοστά.

Κάθε τροχός είναι εξοπλισμένος με ρυθμιζόμενα ελατήρια της Fox και αμορτισέρ με τέσσερις βαθμίδες ρύθμισης. Τα ειδικά λάστιχα έχουν διάμετρο 37 ιντσών, οι ζάντες είναι 17 ιντσών, τα φρένα έχουν διάμετρο 380 χιλιοστών και οι δαγκάνες τους είναι εξαπίστονες.

Το πλαίσιο του Raptor T1+ είναι κατασκευασμένο από χάλυβα T45, ενώ το αμάξωμα είναι από ανθρακονήματα για να περιοριστεί το βάρος, που παρόλα αυτά φτάνει τους δύο τόνους. Η απόσταση από το έδαφος ξεπερνά τα 40 εκατοστά, ενώ η εντυπωσιακή γωνία προσέγγισης είναι 70 μοίρες.

Ο κινητήρας, για τον οποίο η Ford δεν έχει δώσει πολλές λεπτομέρειες, είναι ένας Coyote V8 των 5.000 κυβικών με λίπανση με ξηρό κάρτερ και όλα τα συστήματα που θα διασφαλίσουν την καλή του λειτουργία στις πολύ σκληρές συνθήκες του Ντακάρ.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 4 Ιανουαρίου και η συμμετοχή της Ford θα περιλαμβάνει 4 πληρώματα. Τα δύο είναι ήδη γνωστά: ο πολύπειρος Carlos Sainz Sr. με τον Lucas Cruz και ο Nani Roma με τον Alex Haro, ενώ τα άλλα δύο πληρώματα θα ανακοινωθούν αργότερα.

Πριν το Ντακάρ το Ford Raptor T1+ θα δοκιμαστεί τον Αύγουστο στο Baja Hungary και στις αρχές Οκτωβρίου στο Rallye du Maroc στο Μαρόκο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης