ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το καινούργιο, ηλεκτρικό Ford Explorer παρουσιάστηκε στην «Αυτοκίνηση & Electromobility 2023»

Το καινούργιο, ηλεκτρικό Ford Explorer παρουσιάστηκε στην «Αυτοκίνηση & Electromobility 2023»

To νέο Explorer είναι το πρώτο μιας σειράς νέας γενιάς ηλεκτρικών μοντέλων που έχε προγραμματίσει η Ford για το άμεσο μέλλον.

Το Explorer των 4,50 μέτρων βασίζεται στο πλαίσιο MEB, ενώ αισθητικά ξεχωρίζει από τις καθαρές, απλές γραμμές του που του εξασφαλίζουν μια σύγχρονη συνολική εικόνα.

Μινιμάλ είναι και το εσωτερικό με τη μεγάλη, κάθετη οθόνη των 14,6 ιντσών, αλά Mustang Mach-E, να κλέβει τα βλέμματα, αλλά και να μπορεί να μετακινηθεί αποκαλύπτοντας έναν κρυφό αποθηκευτικό χώρο. Όσο για το πορτμπαγκάζ η χωρητικότητά του ξεκινά από τα 450 και φτάνει τα 1.400 λίτρα.

Το καινούργιο Explorer είναι διαθέσιμο σε δύο πισωκίνητες εκδόσεις με 180 και 286 ίππους, η κορυφαία εκδοχή του είναι τετρακίνητη με 340 ίππους, ενώ ο οδηγός έχει τρία προγράμματα κίνησης, τα Normal, Sport, Eco και Individual και επιπλέον το Traction στην τετρακίνηση.

Η διάθεσή του νέου ηλεκτρικού SUV της Ford θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ στη χώρα μας μπορεί κανείς ήδη να το δει στην έκθεση «Αυτοκίνηση & Electromobility 2023» στο Εκθεσιακό Κέντρο - Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου.

Η οποία θα διαρκέσει έως την 1 Οκτωβρίου 2023 και οι είναι ανοιχτή τις καθημερινές από τις 15:00 έως τις 21:00 και το Σαββατοκύριακο από τις 10:00 έως τις 21:00.