ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Opel: Tο νέο Astra θα είναι και ηλεκτρικό

Opel: Tο νέο Astra θα είναι και ηλεκτρικό

Το Astra εκπροσωπεί την Opel στην πάντα σημαντική μικρή-μεσαία κατηγορία εδώ και τρεις δεκαετίες, με την ολοκαίνουργια 5η γενιά του να είναι διαθέσιμη από τις αρχές της νέας χρονιάς και να αποτελεί ένα σημαντικό βήμα εξέλιξης σε σχέση με την τρέχουσα.

Καταρχήν γιατί βασίζεται στο πολύ καλό πλαίσιο EMP2 της πρώην PSA που πλέον αποτελεί μέλος της Stellantis, ενώ αισθητικά ακολουθεί πιστά την καινούργια και ιδιαίτερα επιτυχημένη, αν κρίνουμε από το Mokka, σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας. H οποία κατά κύριο λόγο προσδιορίζεται από τη νέα μάσκα Vizor που εδώ συνδυάζονται με τους εξελιγμένους LED προβολείς που προέρχονται από το Insignia.

Στο εσωτερικό τη μοντέρνα και high tech διάσταση δίνει ο ενιαίος συνδυασμός του ψηφιακού πίνακα οργάνων και της οθόνης του συστήματος infotainment. Όσο για τους χώρους αναμένονται μεγαλύτεροι σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο -το πορτμπαγκάζ φτάνει μέχρι τα 1.250 λίτρα- παρόλο που οι εξωτερικές του διαστάσεις δεν έχουν αλλάξει.

Κάτω από το καπό εκτός από τις συμβατικές επιλογές βενζίνης και πετρελαίου θα υπάρχουν και plug-in υβριδικές εκδόσεις. Εδώ ο κινητήρας βενζίνης είναι ο 1.600 turbo της μάρκας και η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 180 ή τους 225 ίππους. Όσο για την ηλεκτρική αυτονομία φτάνει τα 60 χιλιόμετρα κατά WLTP.

Ένα περίπου χρόνο μετά την έναρξη των πωλήσεων του Astra της νέας γενιάς θα παρουσιαστεί και η αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση, η οποία εκτός απροόπτου θα χρησιμοποιεί το γνωστό σύστημα πρόωσης της PSA με τη μπαταρία των 50 kWh και τον ηλεκτροκινητήρα των 136 ίππων. Όσο για την αυτονομία του θα κυμαίνεται γύρω στα 300 χιλιόμετρα.