ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Aston Martin ετοιμάζει Vantage V12 με 700 ίππους

Η Aston Martin ετοιμάζει Vantage V12 με 700 ίππους

Μπορεί η ηλεκτροκίνηση, είτε μας αρέσει είτε όχι, να προελαύνει όμως υπάρχουν εταιρείες, ειδικά αυτές που κατασκευάζουν supercars, που επιμένουν στους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ίσως γιατί θέλουν να δημιουργήσουν μοντέλα και εκδόσεις που στο μέλλον θα έχουν τη σφραγίδα των τελευταίων των Μοϊκανών και θα έχουν το χαρακτήρα του κλασικού.

Στα πλαίσια αυτής της λογικής, αλλά και της στρατηγικής που έχει χαράξει μετά την τελευταία αλλαγή ηγεσίας, η Aston Martin ετοιμάζει μια κορυφαία έκδοση του πιο σπορ μοντέλου της. Της Vantage, η οποία θα κινείται από τον V12 των 5.200 κυβικών της με τα δύο turbo, που θα φτάνει τους 700 ίππους.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας χρησιμοποιείται ήδη στην extreme V12 Speedster, η οποία ξεχωρίζει μεταξύ άλλων και λόγω της απουσίας παρμπρίζ.

Ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις η δωδεκακύλινδρη Vantage θα διαφοροποιείται και οπτικά από τη στάνταρ με τον V8 των 4.000 κυβικών, προέλευσης AMG. Έτσι αναμένεται να έχει μια μάσκα με μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα και ένα καπό με ακόμα πιο έντονο ανάγλυφο, καθώς και μια ειδική εξάτμιση με κατά πάσα πιθανότητα τετραπλές απολήξεις.

Η Aston Martin V12 Vantage θα κατασκευαστεί σε περιορισμένα αντίτυπα ή για περιορισμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να ενισχυθεί μεταξύ άλλων και ο συλλεκτικός της χαρακτήρας.