ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Mercedes Citan μετατρέπεται και σε μίνι αυτοκινούμενο

Το νέο Mercedes Citan μετατρέπεται και σε μίνι αυτοκινούμενο

Πριν από λίγες μέρες η Mercedes παρουσίασε τη νέα γενιά του μικρού της βαν, του Citan, που φυσικά έχει και επιβατική έκδοση, την Tourer.

Η οποία, όπως έδειξε η γερμανική εταιρεία στο Σαλόνι Caravan στο Ντίσελντορφ, μπορεί με λίγες κινήσεις και μέσα σε λίγα λεπτά να μετατραπεί σε ένα μίνι αυτοκινούμενο.

Το βασικό στοιχείο για αυτό είναι ένα «κουζινάκι» που έχει εξελιχθεί από την εξειδικευμένη εταιρεία VanEssa, ζυγίζει μόλις 60 κιλά και πέρα από συρτάρια για όλα που μπορεί κανείς να χρειαστεί διαθέτει ένα ενσωματωμένο μικρό ψυγείο (31 λίτρων), ένα γκαζάκι, ένα νεροχύτη και ένα μικρό δοχείο για περίπου 13 λίτρα νερού.

Ταυτόχρονα η ίδια εταιρεία έχει εξελίξει, ειδικά για το Citan και ένα «σύστημα ύπνου», το οποίο όταν δεν χρησιμοποιείται βρίσκεται πάνω από το κουζινάκι. Έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα πίσω καθίσματα ενώ όταν ανοίξει προκύπτει ένα κρεβάτι μήκους σχεδόν 1,90 μέτρων και πλάτους 1,15 μέτρων που σύμφωνα με την VanEssa είναι κατάλληλο για δύο άτομα.

Τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, αλλά συνήθως ο εξοπλισμός αυτού του τύπου ο οποίος είναι ειδικά εξελιγμένος για συγκεκριμένο μοντέλο δεν είναι φτηνός.