ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: H F4T θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η σύγχρονη εκδοχή της θρυλικής Ferrari F40

Αυτοκίνητο: H F4T θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η σύγχρονη εκδοχή της θρυλικής Ferrari F40

Αν γινόταν μια έρευνα για το πιο δημοφιλές ή το πιο εντυπωσιακό hyper car της Ferrari τότε το πρώτο φαβορί θα ήταν η F40. Tο αυτοκίνητο που στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές αυτής του ’90 (κατασκευαζόταν από το 1987 έως το 1992) υπήρχε ως αφίσα σε πολλά εφηβικά δωμάτια, το τελευταίο που είχε την έγκριση του ίδιου του Enzo Ferrari, που ήταν το δώρο της διάσημης αυτοκινητοβιομηχανίας στους οπαδούς της για τα 40ά γενέθλιά της και που κόστιζε πέντε φορές περισσότερο από την προκάτοχό του. Την 288 GTO που είχε ανοίξει το χορό των hyper cars για τη θρυλική ιταλική εταιρεία.

Ιδιαίτερο γνώρισμα της F40 η τεράστια πίσω φτερούγα της, που απλωνόταν από άκρη σε άκρη και φυσικά δίνει το παρόν και στην F4T. Αν διαβάσει κανείς το όνομά της στα αγγλικά τότε προκύπτει το F40, κάτι που επίσης καταδεικνύει πως πρόκειται για μια πρόταση μιας σύγχρονης εκδοχής της εμβληματικής Ferrari.

Μια πρόταση του ταλαντούχου σχεδιαστή Samir Sadikhov, η οποία όμως κάλλιστα θα μπορούσε να προέρχεται από το τμήμα σχεδίασης της ίδιας της Ferrari. H από την Pininfarina που υπογράφει το σχεδιασμό του αρχέτυπου.

Γεγονός πάντως είναι πως η F4T θα μπορούσε εύκολα να είναι μια καινούργια F40, καθώς και οι παραπομπές στο παρελθόν είναι εμφανείς και ταυτόχρονα είναι και ιδιαίτερα σύγχρονη.

Στο κέντρο του μονοκόκ και κατασκευασμένου από ανθρακονήματα πλαισίου της θα μπορούσε να έχει θέση ένας εξηλεκτρισμένος V12, μιας και ο δημιουργός της είναι βέβαιο πως δεν θα την ήθελε πλήρως ηλεκτρική. Απόδειξη οι τρεις εξατμίσεις στο πίσω μέρος της, που είναι τοποθετημένες η μια πάνω από την άλλη.