ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Απίστευτο: την ώρα που ο ιός Zika τρομοκρατεί η Ινδική Tata έχει ονομάσει μοντέλο της Zica!

Απίστευτο: την ώρα που ο ιός Zika τρομοκρατεί η Ινδική Tata έχει ονομάσει μοντέλο της Zica!

Οι ιθύνοντες της Tata -από τους μεγαλύτερους ινδικούς επιχειρηματικούς ομίλους, που μεταξύ άλλων δραστηριοποιείται και στην αυτοκινητοβιομηχανία και έχει στην ιδιοκτησία του τόσο τη Jaguar όσο και τη Land Rover- είχαν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι. Είχαν ολοκληρώσει την εξέλιξη του νέου τους μοντέλου, στο οποίο ποντάρουν πολλά ειδικά μετά την εμπορική αποτυχία του αυτοκινήτου των 2.000 δολαρίων, του Nano και ήταν έτοιμοι να το παρουσιάσουν με κάθε επισημότητα στην έκθεση Auto Expo στο Νέο Δελχί.

Και κάπου εκεί αρχίζουν να ανησυχούν και να νοιώθουν πως το σύμπαν συνομωτεί εναντίον τους, καθώς ο ιός Zika κυριαρχεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης όλου του κόσμου και η ανησυχία σε κάποιες χώρες όπως π.χ. στη Βραζιλία είναι στο κόκκινο. Η πρώτη σκέψη που κάνεις όταν ακούς κάτι τέτοιο είναι πως τα θέματα που υπάρχουν στην Ινδία με τα κουνούπια και κατά συνέπεια με τον ιό θα επηρεάσουν την παρουσίαση του μοντέλου τους, θα τη βάλουν σε δεύτερο πλάνο, όμως η αλήθεια είναι πολύ, πολύ χειρότερη: Το νέο τους μοντέλο λέγεται Zica!

Ναι, ακριβώς όπως ο ιός, και το ότι γράφεται διαφορετικά δεν παίζει κανένα μα κανένα ρόλο! Και να πει κανείς πως το όνομα το σκέφτηκαν τώρα... Αντιθέτως το έχουν αποφασίσει εδώ και πολύ καιρό, ενώ τώρα πρέπει άμεσα να δουν τι θα κάνουν. Θα το αλλάξουν έστω και την τελευταία στιγμή; Η διευθύντρια επικοινωνίας της μάρκας Minari Shah λέει χαρακτηριστικά πως «η εταιρεία εξετάζει την κατάσταση και σύντομα θα πάρει μια απόφαση».

TATA ZICA 2 copy

Για να δούμε ποια θα είναι αυτή, ενώ απλά αναφέρουμε πως πρόσφατα μια εταιρεία βιο- τεχνολογίας με έδρα την Καλιφόρνια άλλαξε εσπευσμένα την ονομασία της. Κι αυτό γιατί λεγόταν Isis Pharmaceuticals...

Πάντως στην αυτοκινητοβιομηχανία υπάρχουν αρκετά παραδείγματα μοντέλων που άλλαξαν όνομα σε κάποιες αγορές γιατί το αρχικό τους μόνο θετικούς συνειρμούς δεν δημιουργούσε στις αντίστοιχες γλώσσες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Seat Malaga που στην χώρα μας ονομάστηκε τελικά Gredos. Βέβαια οι Ινδοί ούτε αυτό μπορούν να κάνουν, καθώς ο ιός Zika είναι παγκοσμίως γνωστός...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ