ΣΠΟΡ

ΝΒΑ: αφιέρωμα στις επιδόσεις του Αντετοκούνμπο μετά από 3 μόλις παιχνίδια

ΝΒΑ: αφιέρωμα στις επιδόσεις του Αντετοκούνμπο μετά από 3 μόλις παιχνίδια
EUROKINISSI / AP Photo / Duane Burleson

Λίγες ώρες πριν την 4η αναμέτρηση του Μιλγουόκι στη Νέα Ορλέανη (02.00) το NBA παρουσιάσει αφιέρωμα στις επιδόσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο την πρώτη εβδομάδα αγώνων, ενώ ο Έλληνας φόργουορντ συγκαταλέγεται στο TOP-5 των κορυφαίων φάσεων που επέλεξε η ομάδα για το ίδιο διάστημα.

Στην εισαγωγή του αφιερώματος στον Αντετοκούνμπο, ο συντάκτης του άρθρου αναφέρει, ότι δεν είναι συνηθισμένο να γίνεται κάτι τέτοιο για μόλις 3 αγώνες, όμως οι προσδοκίες που έχει δημιουργήσει ο Giannis υποχρέωσαν τους ανθρώπους της λίγκας να το πράξουν συγκρίνοντας την παρουσία του και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει ο Έλληνας παίκτης στο κορυφαίο πρωτάθλημα, με εκείνη του Καρίμ Αμντούλ Τζαμπάρ.

2016 10 30T012326Z 252173909 NOCID RTRMADP 3 NBA BROOKLYN NETS AT MILWAUKEE BUCKS


(Πηγή: Reuters / Benny Sieu-USA TODAY Sports)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει μέχρι τώρα μέσο όρο 23 πόντους, 9,3 ριμπάουντς και 5,3 ασσίστς και το εντυπωσιακό με αυτούς τους αριθμούς είναι ότι προκύπτουν μέσα από το παιχνίδι αβίαστα, καθώς ο Giannis δεν "εκβιάζει" προσπάθειες. Επίσης μέχρι την εφετινή σεζόν, ο μέσος όρος στις πάσες που δεχόταν από έναν παίκτη (συγκεκριμένα τον Κάρτερ Γουίλιαμς) ήταν 7,8. Εφέτος έχει εκτοξεύσει τον αριθμό αυτό στις 24,7 από τον Ντελαβεντόβα, που έχει τα ηνία του παιχνιδιού των "ελαφιών", και αυτό αποδεικνύει ότι πλέον άπαντες αναγνωρίζουν ποιος είναι ο σημαντικός παίκτης στο παιχνίδι της ομάδας.

GettyImages 618470758


(Πηγή: Getty Images / Mike McGinnis)

Στον τομέα αξιολόγησης ο Γιάννης έπιασε 25,6, επίδοση που κανείς μετά τον Τζαμπάρ δεν έφερε. Ακολουθούν επίσης στην ανάλυση οι επιδόσεις του σε ξεχωριστές κατηγορίες (δίποντα, τρίποντα κλπ) ενώ το άρθρο ολοκληρώνεται με την βαθμό αποτελεσματικότητας στην επίθεση των Μπακς όταν αγωνίζεται ο Greek Freak, που είναι στο 103,8, ενώ με εκείνον στον πάγκο πέφτει στο 87,6.

Μέσα και στο TOP-5 του Μιλγουόκι

Και βέβαια τα κραφώματά του περιλαμβάνονται στο πρώτο TOP-5 που δημοσιοποιεί η ομάδα για την πρώτη εβοδμάδα αγώνων της, με τον Γιάννη να είναι στο νούμερο 5,4 και 2. Η συνέχεια τα ξημερώματα με τους Πέλικανς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ