ΣΠΟΡ

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-0: Η Ένωση πήρε το αθηναϊκό ντέρμπι και επέστρεψε στην κορυφή

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-0: Η Ένωση πήρε το αθηναϊκό ντέρμπι και επέστρεψε στην κορυφή
INTIME SPORTS / ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με γκολ του Φρέντζι Πιερό στο 30΄ και πέναλτι του Νόρντιν Άμραμπατ στο 90+3΄, η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του Παναθηναϊκού στο κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Super League. Έτσι, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Πολύ προσεκτικές οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, απόρροια τόσο της κρισιμότητας του αγώνα όσο και του σωστού «διαβάσματος» που είχαν κάνει οι Αλμέιδα και Αλόνσο. Δυο φίλοι από τα παλιά, που είχαν θερμό εναγκαλισμό πριν από την έναρξη. Με τον Ορμπελίν Πινέδα σε εξαιρετική κατάσταση η Ένωση κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα, χωρίς να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις με εξαίρεση ένα λάθος του Νταγκόβσκι (14΄) που εκμεταλλεύτηκε ο Ελίασον, αλλά πρόλαβε να απομακρύνει ο Γεβντάι.

Το σκορ άνοιξε στο 30ο λεπτό στην πρώτη σοβαρή επιθετική ενέργεια της ΑΕΚ. Σέντρα του Ρότα από δεξιά, κεφαλιά-δυναμίτης από τον Πιερό και η μπάλα στα δίχτυα! Προβάδισμα με τρόπο που τείνει να γίνει σήμα κατατεθέν της ΑΕΚ από τον Αϊτινό επιθετικό. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει άμεσα με κεφαλιά του Αράο από κόρνερ του Τζούριτσιτς στο 40΄, αλλά ο Στρακόσα πραγματοποίησε δύσκολη επέμβαση. Πέραν τούτου, οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν άνετα το προβάδισμα και δεν απειλήθηκαν αφού οι Βίντα, Κάλενς είχαν καταφέρει να κρατήσουν στα «ρηχά» τους Ιωαννίδη, Τετέ.

Η εκρηκτική άνοδος του Τετέ στο β΄ ημίχρονο, είχε ως αποτέλεσμα να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός σχεδόν ολοκληρωτική κυριαρχία. Από τα πρώτα λεπτά «ανησύχησε» αρκετές φορές τον Στρακόσα, αλλά οι αμυντικοί της ΑΕΚ είχαν την απάντηση και ειδικά ο Κάλενς που πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του με τα κιτρινόμαυρα. Ο Ντιέγκο Αλόνσο άρχισε να «φορτώνει» την επίθεση της ομάδας του, ρίχνοντας στο ματς ταυτόχρονα τους Πελίστρι, Μαντσίνι, ενώ ο Αλμέιδα ενίσχυε το κέντρο με τρεις αλλαγές στα χαφ (Λιούμπιτσιτς, Μάνταλος, Γιόνσον).

Η τακτική αυτή «βγήκε» στον Αργεντινό αφού η ΑΕΚ έκλεισε τους διαδρόμους, ανέκοψε την ορμή των φιλοξενούμενων και έκανε το έργο της πιο εύκολο. Μάλιστα στις καθυστερήσεις η Ένωση «σφράγισε» τη νίκη με το πέναλτι που κέρδισε ο Πιερό (χέρι του Τσέριν) και εκτέλεσε εύστοχα ο Άμραμπατ στο 90+3΄.

Διαιτητής: Στέγκεμαν

Κίτρινες: Ρότα, Σιμάνσκι, Ελίασον, Μάνταλος - Μπάλντοκ, Αράο, Τετέ, Ίνγκασον

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Πήλιος, Ρότα (89΄ Μήτογλου), Βίντα, Κάλενς, Σιμάνσκι (71΄ Λιούμπιτσιτς), Πινέδα (64΄ Γιόνσον), Κοϊτά, Ελίασον (89΄ Άμραμπατ), Περέιρα (71΄ Μάνταλος), Πιερό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόβσκι, Μπάλντοκ, Μλαντένοβιτς, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μακσίμοβιτς (66΄ Πελίστρι), Αράο (80΄ Τσέριν), Ουναχί (80΄ Μπακασέτας), Τετέ (86΄ Γερεμέγεφ), Τζούριτσιτς (66΄ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.