ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-0: «Ίδρωσαν», αλλά επέστρεψαν στις νίκες οι Πειραιώτες

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-0: «Ίδρωσαν», αλλά επέστρεψαν στις νίκες οι Πειραιώτες
INTIME SPORTS / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Με αρκετό «φρέσκο αίμα» στη σύνθεσή του και ικανοποιητική εμφάνιση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός διέκοψε το σερί των τριών παιχνιδιών χωρίς νίκη κι επικρατώντας του Ατρόμητου με 2-0 επέστρεψε στις επιτυχίες.

Η πειραϊκή ομάδα έφτασε τον ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση και περιμένει τα αποτελέσματα στα δύο ντέρμπι που ακολουθούν για να δει που θα βρίσκεται μετά την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής, ενώ οι Περιστεριώτες παρέμειναν στους 8 βαθμούς.

Ο Μεντιλίμπαρ παρέταξε μια ενδεκάδα με αρκετές αλλαγές, αφού ο αγωνιστικός Γολγοθάς της ομάδας του με τη διπλή υποχρέωση (Super League Λίγκα, Ευρώπη) έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ την Πέμπτη ακολουθεί η απαιτητική συνάντηση με την Μπράγκα για το Europa League.

Έτσι, ο Αποστολόπουλος πήρε τη θέση του Ορτέγκα, Στάμενιτς και Μουζακίτης ξεκίνησαν αντί των Έσε, Τσικίνιο και ο Κωστούλας στη θέση του Ελ Κααμπί, με τον Κοστίνια να παίζει δεξί μπακ και τον Ροντινέι μπροστά του ως δεξιός επιθετικός.

Η πίεση του Ολυμπιακού άρχισε από το πρώτο σφύριγμα και μόλις στο 5΄ και στη σέντρα του Ροντινέι ο Βέλντε δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά την οποία έκανε στη συνέχεια ο Κωστούλας, με τον Χουτεσιώτη να αποκρούει σε κόρνερ.

Με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν επιβάλει το ρυθμό τους, ο εξαιρετικά δραστήριος Ροντινέι απείλησε με το αριστερό στο 26΄ και ανάγκασε τον τερματοφύλακα του Ατρόμητου σε δύσκολη επέμβαση στην αριστερή γωνία του.

Νέο σουτ, από τον Κοστίνια αυτή τη φορά στο 34΄, έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χουτεσιώτη, ο οποίος υπήρξε μοιραίος δύο λεπτά αργότερα, όταν με κάκιστη έξοδο γκρέμισε τον Βέλντε μέσα στην περιοχή.

Πέναλτι που εκτέλεσε στο 40΄ ο Ροντινέι κι έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια προηγούμενη 1-0. Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαζαν φρεσκάδα στο παιχνίδι τους αλλά δημιουργικά και πάλι κάτι έλειπε, με τον Μεντιλίμπαρ να παρεμβαίνει στη συνέχεια και να το διορθώνει βάζοντας τους έμπειρους παίκτες του.

Πριν απ΄ αυτό ο Ροντινέι είχε «σημαδέψει» το οριζόντιο δοκάρι με σουτ από το ύψος της περιοχής, ενώ στο 60΄ ο επίσης διακριθείς Κοστίνια ανάγκασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε δύσκολη επέμβαση σουτάροντας με το αριστερό.

Ο Κοστίνια είδε στο 68΄ τη σέντρα του να καταλήγει στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού και έφυγε εκτός αλλά στο 75΄ ο Ελ Κααμπί διασφάλισε τους τρεις βαθμούς για τον Ολυμπιακό με ένα πολύ όμορφο γκολ από ασίστ του Μουζακίτη, το τέταρτο στο εφετινό πρωτάθλημα για τον Μαροκινό.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Παπαπέτρου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αποστολόπουλος, Κωστούλας - Μπρόρσον

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Αποστολόπουλος (69΄ Ορτέγκα), Στάμενιτς (61΄ Έσε), Μουζακίτης, Ροντινέι, Ολιβέιρα (61΄ Τσικίνιο), Βέλντε (46΄ Γουίλιαν), Κωστούλας (69΄ Ελ Κααμπί).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χουτεσώτης, Κίνι, Μπρόρσον, Μανσούρ, Αθανασίου, Ουεντραόγκο, Τσιγγάρας (71΄ Μίχορλ), Ουάρντα, Γκονζάλες (82΄ Καλοσκάμης), Μπάκου, Φαν Βέερτ (61΄ Γιουμπιτάνα).