ΣΠΟΡ

Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Σαλβατόρε Σκιλάτσι

Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Σαλβατόρε Σκιλάτσι
AP Photo

Ο Ιταλός παλαίμαχος επιθετικός, Σαλβατόρε Σκιλάτσι, έχασε τη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 59 χρόνων.

Ο Σαλβατόρε «Τοτό» Σκιλάτσι αποτελούσε έναν από τους πλέον αγαπημένους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές στην Ιταλία λόγω των κατορθωμάτων του με τη φανέλα της σκουάντρα ατζούρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990, όπου αναδείχθηκε και κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης.

Ο Σκιλάτσι είχε προχωρήσει σε δύο λεπτές επεμβάσεις στο παχύ έντερο για την αφαίρεση ενός όγκου, όμως σήκωσε κεφάλι και μάλιστα, συμμετείχε σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες παρουσίασε υποτροπή και το απόγευμα του Σαββάτου σήμανε συναγερμός.

Η επιδείνωση της υγείας του είχε ως αποτέλεσμα να διακομιστεί στα επείγοντα και να μπει για νοσηλεία στο Πνευμονολογικό Κέντρο του Δημοτικού Νοσοκομείου του Παλέρμο, με τον κόσμο του ιταλικού ποδοσφαίρου να αγωνιά για τον κορυφαίο σκόρερ του Μουντιάλ του 1990 και την οικογένειά του να καθησυχάζει μέσω μηνύματος στο Instagram την Κυριακή.

Την περασμένη Δευτέρα (9/9) η διοίκηση του νοσοκομείου ενημέρωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa πως η κατάσταση της υγείας του Τοτό Σκιλάτσι είναι στάσιμη και συνάμα σοβαρή.

Ο Σκιλάτσι ξεκίνησε την καριέρα του με τη Μεσίνα στο 1982 και επτά χρόνια αργότερα φόρεσε τη φανέλα της Γιουβέντους. Έμεινε στο Τορίνο για μία τριετία (1989-92) κι αποχώρησε για να μετακομίσει στο Μιλάνο και την Ίντερ.

Εκεί αγωνίστηκε για δύο χρόνια, πριν φύγει με προορισμό την Ιαπωνία και την Τζουμπίλο Ιβάτα. Το 1996 κρέμασε τα παπούτσια σε ηλικία 32 χρόνων.

Με την εθνική Ιταλίας αγωνίστηκε σε 16 παιχνίδια, ενώ έσπασε ρεκόρ στο Μουντιάλ του 1990. Πετυχαίνοντας έξι γκολ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο Παγκόσμιο Κύπελλο και κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα.