ΣΠΟΡ

Diamond League: Τεντόγλου και Καραλής στον τελικό των Βρυξελλών

Diamond League: Τεντόγλου και Καραλής στον τελικό των Βρυξελλών

Ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Εμμανουήλ Καραλής

Associated Press (collage)

Στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί το Diamond League, με τους δικούς μας Μίλτο Τεντόγλου και Εμμανουήλ Καραλή να «μάχονται» στον τελικό των Βρυξελλών για την κορυφή του βάθρου.

Ο δις χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους θα επιδιώξει να κατακτήσει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του (13 Σεπτεμβρίου στις 20:17), αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την κυριαρχία του στο αγώνισμα.

Ο Έλληνας επικοντιστής, χάλκινος στο Παρίσι, με το άλμα στα 6 μέτρα και το πανελλήνιο ρεκόρ έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στον τελικό (13 Σεπτεμβρίου στις 20:45), όπου θα αντιμετωπίσει τον αξεπέραστο Μόντο Ντουπλάντις, αλλά και τον αργυρό στους Ολυμπιακούς, Σαμ Κέντρικς.

Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί και ο Νάσος Γκαβέλας, ο δις χρυσός Παραολυμπιονίκης θα αγωνιστεί στις 13 Σεπτεμβρίου, στις 20:19, σε μια κούρσα που αναμένεται να είναι συναρπαστική. Ο Έλληνας σπρίντερ θα αντιμετωπίσει για άλλη μια φορά τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Γάλλο Τίμοθι Αντόλφε, τον Γερμανό Μαρσέλ Μπόετγκερ και τον Γάλλο Γκοτιέ Μακούντα.

Εκτός από το έπαθλο του Diamond League, οι νικητές θα εξασφαλίσουν από τώρα και μια συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2025 στην Ιαπωνία.