ΣΠΟΡ

Φλαμένγκο - Ολυμπιακός 2-1: Έχασαν το τρόπαιο στις καθυστερήσεις οι «ερυθρόλευκοι»

Φλαμένγκο - Ολυμπιακός 2-1: Έχασαν το τρόπαιο στις καθυστερήσεις οι «ερυθρόλευκοι»
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο «Μαρακανά» της Φλαμένγκο, αλλά η βραζιλιάνικη ομάδα αντέδρασε και με γκολ στις καθυστερήσεις πήρε τη νίκη με 2-1, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κ20.

Οι δύο ομάδες προσέφεραν πλούσιο θέαμα στο θρυλικό στάδιο, με τα παιδιά του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου να παλεύουν με όλες τις δυνάμεις τους και να «λυγίζουν» στο φινάλε.

Ο Ολυμπιακός απείλησε πρώτος με τον Παπακανέλλο να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 6ο λεπτό από κοντά, με τον Άλβες να αποκρούει ενστικτωδώς.

Μέσα σε 10 λεπτά από το 16′ μέχρι το 25′ οι δύο ομάδες έφτασαν κοντά στο γκολ αρκετές φορές με τους δύο τερματοφύλακες να αναδεικνύονται πρωταγωνιστές.

Ο Μπότης στο 16' σταμάτησε το σουτ του Γκόμες, για να ακολουθήσει ένα φαλτσαριστό σουτ του Γουέλινγκτον που πέρασε ψηλά άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει σταθερά την κεφαλιά του Γουάλας από το σημείο του πέναλτι.

Η μεγαλύτερη φάση για τους «ερυθρόλευκους» στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 20′, με τον Παπακανέλλο να κλέβει τη μπάλα και να απειλεί από μακρινή απόσταση αναγκάζοντας τον Άλβες σε μία εντυπωσιακή απόκρουση, με τον Πνευμονίδη να παίρνει το «ριμπάουντ», αλλά να αστοχεί!

Ο Πνευμονίδης ήταν μέσα και στην επόμενη μεγάλη φάση του Ολυμπιακού δύο λεπτά αργότερα πιέζοντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα, με τη μπάλα μετά την κόντρα να περνά λίγο άουτ.

Η πίεση των Πειραιωτών συνεχίστηκε με τον Παπακανέλλο και τον Κωστούλα να συνεργάζονται πριν ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού επιχειρήσει να νικήσει με τακουνάκι τον Άλβες που κράτησε ανέπαφη την εστία του στο 24'.

Ο Γουάλας στο 25′ δοκίμασε το πόδι του από μακριά, με τον Μπότη να «απογειώνεται» για να αποκρούσει εντυπωσιακά. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο, καθώς στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε.

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και αξιοποίησε την υπεροχή του στο 54'. Μετά από φάση διαρκείας και προσπάθεια του Κωστούλα να ανοίξει το σκορ, η μπάλα έφτασε στον Αργύρη Λιατσικούρα που δεν δυσκολεύτηκε με ένα υπέροχο βολέ να κάνει το 1-0.

Μία φάση διαρκείας στο 64′ με τα σουτ των Μπακούλα και Παπακανέλλου δεν έφερε αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό, όπως και το σουτ του Δάμα τρία λεπτά αργότερα.

Οι αλλαγές που πραγματοποίησε ο Φελίπε Λουίς έδωσαν ρυθμό στους Βραζιλιάνους που κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 73′ με τον Γκάιο Γκαρσία που είχε περάσει νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Γουάλας έφυγε στην πλάτη της «ερυθρόλευκης» άμυνας, νικήθηκε από τον Μπότη, που όμως έχασε τη μπάλα μετά από ασυνεννοησία με τον Πρεκατέ και έδωσε την ευκαιρία στον Γκαρσία να σκοράρει σε κενή εστία.

Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ με τον Πρεκατέ στο 88′, όμως ο νεαρός αμυντικός είδε την κεφαλιά που πραγματοποίησε να σταματά στη συμβολή των δοκαριών.

Μία ωραία επίθεση στο φινάλε από τη Φλαμένγκο με τελικό αποδέκτη τον Τερέσα αρκούσε για πετύχει η βραζιλιάνικη ομάδα το τελικό 2-1 και να πάρει τη νίκη στο 90+3′ και τον τίτλο της πρωταθλήτριας κόσμου!

ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ (Φελίπε Λουίς): Άλβες, Σάλες (86’ Ντα Μάτα), Ιάγκο, Βίκτορ, Γουέλινγκτον (61’ Κάρλος), Άλβες ( 61’ Γκαρσία), Λούκας, Γκόμες ( 65’ Τερέσα), Γκονσάλβες, Γουάλας, Ογκουντάνα (86’ Άντριελ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Μπότης, Αλαφάκης, Λιατσικούρας, Κουτσίδης, Πρεκατές, Δάμα, Μουζακίτης, Μπακούλας, Παπανεκάλλος, Πνευμονίδης, Κωστούλας.