ΣΠΟΡ

Έκτη θέση για τον Εμμανουήλ Καραλή στο Diamond League της Λωζάνης

Έκτη θέση για τον Εμμανουήλ Καραλή στο Diamond League της Λωζάνης

Ο Ολυμπιονίκης Εμμανουήλ Καραλής

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Την έκτη θέση κατέλαβε στο Diamond League ο Εμμανουήλ Καραλής Το καλύτερο άλμα του χάλκινου Ολυμπιονίκη του Παρισιού ήταν στα 5,82 μέτρα. Να υπενθυμίσουμε ό,τι στους Ολυμπιακούς του Παρισιού  τερμάτισε τρίτος με άλμα στα 5.90μ.

Ο 24χρονος πρωταθλητής του επί κοντώ την Τετάρτη (21/8) αγωνίστηκε στο Diamond League της Λωζάνης όπου κατέλαβε την 6η θέση με άλμα στα 5,82 μ. ύψος που ξεπέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια.

Στο μίτινγκ της ελβετικής πόλης το επί κοντώ έγινε εκτός σταδίου και η ατμόσφαιρα ήταν πραγματικά εορταστική. Οι κερκίδες στην πλατεία όπου έγινε το αγώνισμα ήταν κατάμεστες από θεατές που έδιναν ρυθμό σε ένα event που θύμιζε πάρτι!

Ο Καραλής με την υπόκρουση από το συρτάκι σε κάθε του προσπάθεια ξεκίνησε στα 5,52 μ., στη συνέχεια άφησε τα 5,62 μ. και ανέβηκε στα 5,72 μ. και ακολούθησε το άλμα του στα 5,82 μ. που χρειάστηκε και δεύτερη προσπάθεια για να το ξεπεράσει. Στα 5,92 μ. είχε τρία άκυρα άλματα.

Αυτός ήταν ο 13ος αγώνας για τη θερινή σεζόν για τον άλτη που προπονείται με τον Χάρη Καραλή και ήταν ο έκτος στη χρονιά που υπερβαίνει τα 5,80 μέτρα.

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός για τον Καραλή είναι στο Diamond League της Σιλέσια στις 25 Αυγούστου.