ΣΠΟΡ

Το πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ - Είπε «αντίο» στην Ευρώπη

Το πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ - Είπε «αντίο» στην Ευρώπη

Αποκλεισμός της ΑΕΚ από τη συνέχεια του Conference League.

EUROKINISSI

Πρόωρο τέλος για την ευρωπαϊκή πορεια της ΑΕΚ, καθώς η ελληνική ομάδα αποκλείστηκε από την αρμενική Νόα. Η νίκη 1-0 στην OPAP Arena με αυτογκόλ του Σίλβα στις καθυστερήσεις (90+2΄) δεν ήταν αρκετή για να προκριθεί η Ένωση στα play off του Conference League και έτσι στη νέα σεζόν θα επικεντρώσει την προσπάθειά της τις εγχώριες διοργανώσεις.

Με αρκετές αλλαγές παρέταξε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα, δίνοντας θέση βασικού στον Πήλιο και τον Μάνταλο. Στην επίθεση, αντί του τραυματία Λιβάι Γκαρσία, ξεκίνησε ο Στίβεν Τσούμπερ.

Μόλις στο 3ο λεπτό η ΑΕΚ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί όταν ο Σάντος έκανε παιδαριώδες λάθος, ο Τσούμπερ βρέθηκε μόνος απέναντι στον Τσαντσάρεβιτς ο οποίος όμως αναδείχθηκε νικητής σε αυτή τη μονομαχία. Κάποια αβίαστα λάθη των παικτών της Ένωσης έδωσαν την ευκαιρία στη Νόα να απειλήσει με Πινσόν και Φερέιρα, χωρίς αποτέλεσμα.

Αντίθετα στο 37΄ η ελληνική ομάδα «άγγιξε» το 1-0 λλά η κεφαλιά του Μάνταλου από σέντρα του Τσούμπερ αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι. Καλά διαβασμένη η ομάδα της Αρμενίας, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα λάθη των αντιπάλων της, ενώ όποτε οι «κιτρινόμαυροι» έδειχναν να βρίσκουν ρυθμό, ήξερε πως να τους ανακόπτει, πότε βγάζοντας τη μπάλα ψύχραιμα από την άμυνά της και πότε καθυστερώντας το παιχνίδι.

Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, με τα πρώτα σημάδια άγχους να έχουν κάνει την εμφάνισή τους τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και μεταξύ των περίπου 15.000 οπαδών που βρέθηκαν στην OPAP Arena. Γι΄αυτό και ο Αλμέιδα προχώρησε άμεσα σε κινήσεις ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Πινέδα, Λαμέλα με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου. Παρόλα αυτά η Νόα ήταν αυτή που πλησίασε στο γκολ με έξοχο σουτ του Μανβελιάν στο 55΄ με τη μπάλα να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι του εξουδετερωμένου Στρακόσα.

Πέρασε αρκετός χρόνος μέχρι να καταφέρει να απειλήσει η ΑΕΚ και το έκανε με δύο εξαιρετικά μακρινά σουτ του Λάζαρου Ρότα, αμφότερα τα εξουδετέρωσε με σπουδαίες επεμβάσεις ο Τσαντσάρεβιτς.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ πήρε ένα μεγάλο δώρο από τον Γκονζάλο Σίλβα που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά από σέντρα του Φερνάντες. Οι καθυστερήσεις ήταν πολλές άρα χρόνος υπήρχε. Στο 90+7΄ ο Χατζισαφί αστόχησε από δύσκολη θέση κι αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία για την Ένωση, παρά τα 16 λεπτά καθυστερήσεων που κράτησε ο διαιτητής.

Διαιτητής: Ρόμπερτ Σρέντερ (Γερμανία)

Κίτρινες: Λιούμπιτσιτς, Πήλιος, Σιμάνσκι, Κάλενς, Βίντα, Ρότα - Φερέιρα, Γκρεγκόριο Τοράρισον, Αβανεσιάν, Τσινάρι, Τσαντσάρεβιτς

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος (70΄ Χατζισαφί), Σιμάνσκι (46΄ Πινέδα), Μάνταλος, Ελίασον (64΄ Φερνάντες), Λιούμπιτσιτς (46΄ Λαμέλα), Γκατσίνοβιτς (64΄ Κοϊτά), Τσούμπερ

ΝΟΑ (Ρούι Μότα): Τσαντσάρεβιτς, Γκονσάλο Σίλβα, Tοράρινσον, Πάμπλο Σάντος, Μίλκοβιτς, Γκάμπος (63΄ Ματέους Άιας), Σανγκαρέ (76΄ Μουραντιάν), Μανβελιάν (74΄ Ουλάντ Ομάρ), Πίνσον, Γκρεγκόριο (63΄ Τσινάρι), Φερέιρα (63΄ Αβανεσιάν)
* Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν από την έναρξη του αγώνα στη μνήμη που οπαδού της Ένωσης Νίκου Ξηροκώστα που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή