ΣΠΟΡ

Κουρουγκλίεφ: «Ευχαριστώ την Ελλάδα, τους Έλληνες και τον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Κουρουγκλίεφ: «Ευχαριστώ την Ελλάδα, τους Έλληνες και τον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στην πάλη μετά από 20 χρόνια

INTIME

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ χάρισε στην ελληνική πάλη το 12ο μετάλλιό της σε Ολυμπιακούς Αγώνες (8ο χάλκινο) και πρώτο μετά το 2004 και το χάλκινο που είχε κατακτήσει στους Αγώνες «Αθήνα 2004» ο Αρτιόμ Κιουρεγκιάν στα 55 κιλά ελληνορωμαϊκής.

O Νταουρέν Κουρουγκλίεφ νίκησε στον αγώνα του χάλκινου μεταλλίου των 86 κιλών ελευθέρας ανδρών του Ολυμπιακού τουρνουά πάλης, τον Μάιλς Ναζέμ Αμινέ από το Σαν Μαρίνο με 5-4.

Σημειώνεται ότι ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ, γεννημένος στο Νταγκεστάν, εκπροσώπησε την Ελλάδα, παίρνοντας μεταγραφή μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, κατόπιν άδειας από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης.

Από το 2022 όταν οι Ρώσοι εισέβαλαν στην Ουκρανία και οι αθλητές τους αποκλείστηκαν από κάθε διεθνή διοργάνωση, πάνω από 15 παλαιστές πήραν άδεια για να αγωνίζονται με τα χρώματα άλλης χώρας.

«Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό που με βοήθησε να πάρω την ελληνική υπηκοότητα»

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, ο πρωταθλητής μιλώντας στην ΕΡΤ, ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό και ειδικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που όπως είπε χαρακτηριστικά, του έδωσε την ευκαιρία να παλέψει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Εγώ δεν ήρθα εδώ για το χάλκινο. Ο στόχος μου ήταν το χρυσό, αλλά ο Θεός μου έδωσε αυτό το μετάλλιο. Ευχαριστώ την Ελλάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να παλέψω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ειδικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργο Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Κώστα Θάνο που με πίστεψαν και με βοήθησαν να πάρω το ελληνικό διαβατήριο», τόνισε.

«Ήμουν 100% σίγουρος ότι θα κερδίσω και όταν έκανε την επίθεσή του ήμουν έτοιμος... Κρατούσα και ήμουν σίγουρος ότι δεν θα του δώσω τους πόντους που έψαχνε», σημείωσε ο Κουρουγκλίεφ, ευχαριστώντας τους προπονητές του, λέγοντας πως χωρίς αυτούς δεν θα έφτανε εδώ.